2021. Szeptember 28. | Vencel
Előző

Megosztom… Lábas Viki, énekesnő...

Következő

Megosztom… Molnár Ferenc „Caramel...

Megosztom… Tóth Vera énekesnő

Ezen a héten kérdéseink válaszadója Tóth Vera, aki hangjával, dalaival, őszinte, belülről jövő mosolyával nagyon rövid idő alatt belopta magát a közönség szívébe.


- Melyik volt élete legemlékezetesebb pillanata?


- Sok ilyen van. Sok helyzetben éreztem úgy életem során, hogy felejthetetlen. Pl a Megasztár győzelem pillanata és a párommal való megismerkedés is ilyen.

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

- Nem igazán. Mindegyik más volt és mástól volt jó, vagy éppen rossz.

 - Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 - Londonban, New-Yorkban, idősebb koromban pedig Toszkánában.

 - Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 - Természetesen volt. Voltak filmbéli, mesebeli hősök, mint például az Oscar díjas mesék egyik szelídszívű bika alakja, akit hiába akartak kiküldeni viadalra, ő csak a virágokat szerette volna szagolgatni és békésen andalogni a természetben. Az ő ereje és szelídsége, történetének üzenete nagyon megfogott, visszatérő kép az életemben, mint ahogy Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Tina Turner, Celine Dion élettörténete is erőt ad időnként.

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

- Nagyon szeretem Márai: Az Igazi című könyvét. Egy házasság után a férfi és a nő szemszögéből is le van írva a történet, valamint a szerelmi háromszög harmadik résztvevője is mesél. Ő a cselédlány, a második feleség, aki miatt tönkrement a férfi és a nő házassága. Tetszik az a humor, ahogy a lány mesél a tehetősebb, úri közegről, amely azt is tükrözi, hogy Márai mit gondolt a saját környezetéről. Humorosan írt róla, iróniával gondolt arra a rétegre, amelybe beletartozott. Márai nem hajlik egyik-másik felé, az olvasónak kell levonni a tanulságot. Rád van bízva, hogy kinek adsz igazat és nincs rád erőltetve semmi. Te döntesz.

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

- Nehéz kérdés. Igyekszem igazságos lenni, talán ezt a legnehezebb megoldani ebben a világban.

 - Mi az, amitől a legjobban retteg?

- Attól, ha valaki örökre elveszik, akit szeretek. (Szó szerint). Az eltűnésekről szóló hírek mindig megrázóak számomra.

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 - A gyermekkori álmaimat maximálisan beteljesítettem, talán túlságosan is!

 - Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

- Szerintem minden ilyen dolog hasznos, ha valóban jó helyre megy. Azt hiszem, az életem részben arról is szól, hogy segítek másokon. Nekem ez hivatás, szerelem. Mit érne a világ e nélkül? A válaszom, igen.

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 - A hiúság az ördög eszköze, nem szeretem, nem jó útitárs. Gőgösség és egománia társul mellé. Közben az egész valami mély komplexusból fakad. A hiú ember pont azokat értékeli túl magában, a tevékenységeiben melyekre nem kellene büszkének lennie.

 - Mi az, amire a legbüszkébb?

- Arra, hogy a jóisten megáldott a tehetségemmel, és nekem ezért hálásnak kell lennem!

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

- Amikor minden szempontból kihasználtak.

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 - Mindent mértékkel. Ebben hiszek.

NÉVJEGY:
A tapolcai születésű Tóth Vera énekesnői pályafutása a Megasztárral kezdődött. A verseny első szériájának győztese volt 2004-ben, s azóta négy lemeze jelent meg, két színdarabban játszott, s a közelmúltban kiadott könyve alapján rajongói a legbelsőbb rezdüléseit is megismerhették. Számos díj birokosa: Év hangja (2004), Bravo Otto-díj (2005), Miniszteri Elismerő Oklevél (2005), Artisjus-díj (2008), Magyar Toleranciadíj (2011). A díjakon túl számára legfontosabb a zene, ahogyan nyilatkozta lapunknak: „ Az életemet a zene tölti ki és az, hogy utat találjak az emberek szíve és a dallamok hangja között. Azt hiszem, most már minden koncerten sikerrel járok. Boldog vagyok, hogy a minőségi zenét képviselhetem.”Előző

Megosztom… Lábas Viki, énekesnő...

Következő

Megosztom… Molnár Ferenc „Caramel...

Kövess minket!