2020. Október 30. | Alfonz

Megosztom... Nyári Edit, énekes, zeneszerző, szövegíró

Bár a nagyközönség „a Nyári lányok”- ként tartja számon a két tehetséges énekesnőt, mi külön-külön is szeretnénk megismerni őket. Ezért ezen a héten kérdéseink válaszadója Nyári Edit, a tökéletes technikájú, érzelmes, hiteles és őszinte énekesnő.

 

- Melyik volt hivatásában a legemlékezetesebb pillanata?

 

- Számos emlékezetes és meghatározó pillanata volt eddigi énekesi pályámnak, de talán azt emelném ki, amikor gyermekkoromban, 12 évesen több éven keresztül a Pesti Vigadó színpadán énekelhettem – többek között a Macskákból részletet – egy musical előadás sorozatban. Az itt kapott életre szóló élmények hatására döntöttem el, hogy erre a pályára szeretnék lépni. 

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Az első szerelem emléke mindig ott lesz a szívemben, mindig mosolyogva gondolok vissza rá.

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Nagyon szeretek Magyarországon élni, csak itt érzem úgy, hogy igazán otthon vagyok. Gyermekkoromban hosszú évekig éltem családommal Hollandiában, mivel édesapám ott kapott felkérést.  A kimagasló szakmai sikereire való tekintettel az egész családunk megkapta a holland állampolgárságot. Számos kedves emléket őrzők a szívemben ezekről az évekről, ezért, ha mindenképpen választani kell, akkor Hollandiában élnék szívesen.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- A zene szeretete gyermekkorom óta körülvett, ebben nőttem fel. Édesapámat nap, mint nap láttam amint elindul fellépni, és már kislányként is vele akartam tartani. Kedvenc énekesnőm Whitney Houston, akinek a hangja, előadásmódja nagyon nagy hatással volt rám, így őt csodálva kezdtem – klasszikus zongora tanulmányaim után – klasszikus ének tanulmányokat folytatni.  Az ő bravúros énektechnikája és művészi felkészültsége azt igazolja, hogy csak a megfelelő technikai felkészültséggel lehet zeneileg mindazt megvalósítani, amire törekszem. A tökéletes technikai megoldás mellett pedig szükséges az érzelmi kifejezés, ami nélkül nem létezik jó zene és éneklés.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című műve, amely gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. A kis herceg az, aki megtanítja az embert újra és újra érezni, miközben örökérvényű igazságokat fogalmaz meg, amely engem mindig megérint és elgondolkoztat.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Jellemzően skorpió vagyok. Szenvedélyesnek és sokszor hirtelennek tartom magam. Számos alkalommal a pillanatnyi érzelmeim befolyásolnak, de pont ekkor születnek a legjobb döntéseim. Nagyon fontos számomra a családi összetartás és szeretet, a testvéreimmel való szoros kapcsolatom, de nagyon szeretek másoknak is önzetlenül segíteni. A céljaim elérése érdekében kitartó és szorgalmas embernek tartom magam.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Mivel mindenhez próbálok pozitívan állni, ezért nem rettegek. De nagyon féltem a szeretteimet, velük soha ne történjen semmi rossz!

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Gyermekkori álmaim egyike, hogy sikeres énekesnő legyek, beteljesült, hiszen kitartással, folyamatos munkával, türelemmel járjuk álmaink útját a húgommal, Alizzal együtt.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Természetesen számos alkalommal veszünk részt jótékonysági eseményen. Mindig segítek, amikor csak lehetőségem van, és mindig örömmel teszek eleget, ha felkérnek egy-egy jótékonysági koncerten, rendezvényen való fellépésre. A jótékonyság elkötelezett híve vagyok, nagyon jó érzés látni, amikor az ember a zenével, az énekkel segíteni tud.

 

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Szerintem az egészséges hiúság mindenkiben meg kell, hogy legyen. Színpadi emberként fontosnak tartom a tökéletes és az alkalomhoz illő megjelenést, hiszen ezzel is megtiszteljük a közönséget.

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- Talán a legbüszkébb az első megjelent nagylemezünkre vagyok, amelyen nemcsak mint előadó, hanem mint dalszerző is bemutatkozhattunk a húgommal. Így hitelesen és őszintén interpretálva az érzéseinket, a saját zenei stílusunkban szólíthattuk meg a közönséget. Nagyon jóleső érzés, és büszkeséggel tölt el, amikor egy-egy fellépés alkalmával a rajongók odajönnek hozzánk és azt mondják, hogy a dalaink segítették őket át valamilyen nehézségen. Ez a legnagyobb boldogság és büszkeség egy előadó számára.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Sajnos több alkalommal megtörtént, hogy közel álló „barátokban” kellett csalódnom. De minden csalódásban valami pozitívumot, építőt kell keresni, mert ezek nyitnak új utakat.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra, hogy egészséges, változatos étrendet kövessünk. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak életformává kell válnia. Nagy hódolója vagyok a gasztronómiának, de ezzel együtt megpróbálok mindig egészségesen étkezni.

 

Editet az elmúlt hetekben a Sztárban sztár műsorban láthattuk, ahol Alizzal együtt nem csak énekesnőként bizonyítottak!

Kövess minket!