2021. Szeptember 28. | Vencel

Megosztom – Mujahid Zoli énekes, zeneszerző

Kérdéseink válaszadója Mujahid Zoli énekes, zeneszerző, aki szereti megmérettetni magát, most éppen az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztójában teszi próbára tehetségét.

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?


- A Megasztár. Ott ismert meg az ország, ráadásul bemutathattam egy saját dalomat a „Mondd, mennyit ér” címűt is. Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy életemben először megmutathattam egy saját szerzeményemet a nagyközönségnek.

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

- Volt egy nagy szerelmem tinédzser koromban. Valahogy azóta sem tudta senki az ő helyét betölteni. Rám ez a mai napig hatással van. 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

- Éltem Karacsiban, ahol születtem, illetve Londonban egy évet. Valahogy mindig is délebbre vágytam, például Spanyolországba vagy Olaszországba. Viszont nagyon szeretem a hazámat, így nem tervezek máshol élni! Imádom Budapestet! 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

- Gyerekkorom óta zenélek. Amióta az eszemet tudom a zene határozza meg az életemet. Példaképek mindenki életében vannak, nekem ráadásul sok is. Talán a legfontosabbak Whitney Houston énekesnő, illetve Michael Jackson, Stevie Wonder és George Michael. Az ő zenéjükön nőttem fel, és ők azok, akik mindig is inspiráltak. Magyarok közül nagyon szeretem Szécsi Pált és Máté Pétert.

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- John Fowles: A lepkegyűjtő. Nagyon régen olvastam, viszont nyomott hagyott bennem ez a modern pszicho-thriller. A belőle készült film is sikert aratott, színházban is játsszák, amit láttam. Koránt sem ez a kedvenc könyvem, de egyike azoknak a könyveknek, amelyek mély hatással volt rám.


-  Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

- Nyitott és barátságos embernek tartom magam. Szeretek az új dolgok felé nyitni. Kedvelem az izgalmas, nem hétköznapi dolgokat. A munkában precíz maximalista vagyok, viszont megtanultam mindent könnyen kezelni. A humor az életem legfőbb eleme!

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

- Ez egy jó kérdés. Rettegek a kis terektől, a pici helyektől. Biztonságban érzem magam, ha megvan a terem, ellenkező esetben klausztrofóbiás tüneteim jelentkeznek. 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

- Nem voltak nagyon nagy álmaim. Amiket kitűztem, azokat sok munkával sikerült elérnem. Jelenleg is az álmaim magvalósításának útján haladok.

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel 
jótékonysági eseményen?

- Mindig is fontosnak tartottam másokon segíteni. Tudom azt, hogy milyen szegénységben, vagy betegségben élni. Feltölt, ha szeretetet adhatok és segíthetek a rászorultaknak. Különösen gyerekeknek. Ennek tükrében rendszeresen fellépek jótékonysági eseményeken.

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

- Ha a hiúság azt jelenti, hogy foglalkozom magammal, akkor picit annak tartom magam, de nem a szó negatív értelmében. Úgy gondolom, hogy muszáj magunkkal is törődni. 

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

- Arra, hogy zenét, a zene élményét adhatom az embereknek. A zene egyfajta terápia és gyógyító ereje van. Bízom benne, hogy ezáltal én is adhatok valami maradandót!

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Édesapám elvesztése.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- Nálam a diéta nem létezik. Igyekszem változatosan, kiegyensúlyozottan táplálkozni, ráadásul a sport része a mindennapjaimnak.

Mujahid Zoli - On My Own (A Dal 2017)

Kövess minket!