2021. Április 16. | Csongor

Megosztom… Csomor Csilla, színésznő

Kérdéseink válaszadója ezúttal Csomor Csilla színésznő, akit láthattunk már számos színdarabban, önálló estjén és az ország egyik legismertebb tévés sorozatában. Nem mellesleg remek sportember, a golf állhatatos gyakorlója.

 

Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- Sok szép emlékem, élményem van. Talán a legnagyobb kihívás, és egyben a legnagyobb élmény, a két önálló estem létrehozása, és maguk az előadások voltak. Igazából minden színházi megmérettetés élmény számomra, mert szerelmese vagyok a szakmámnak. Örömmel és jóleső érzéssel tekintek a főiskolai éveimre vagy a pályakezdő korszakomra, ahogyan a Nemzeti Színházban eljátszott sok-sok szerepemre. El is kezdtem összeszámolni hány darabban játszottam eddig. Több, mint 50 színházi szerep, alakítás van a hátam mögött!

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Csak annyira, amennyire egy fiatal, tapasztalatlan lány életét meghatározza az első kapcsolat. Nekem nem volt szerencsés az elő szerelem, csúnya vége lett. Nyilván ez kihat a későbbiekre,de tudatos, önfejlesztő módszerrel le tudtam tenni ennek fájdalmát…

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Ahogyan mi magunk belül változunk az ezzel kapcsolatos érzéseim is változnak. Sokáig vágytam Amerikába, de nem tudnék ott élni. A párkapcsolatom miatt sokat tartózkodtam Ausztriában, de igazán nem szerettem meg. Most éppen Anglia vonz, de nem London, inkább a vidék. De élni? Bárhol, ahol nem gyakorolhatom a hivatásomat? Ez számomra most még elképzelhetetlen!

 

-  Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Az egész az amatőr színjátszó csoporttal indult. Tízévesen kerültem be a csoportba és azonnal megpecsételődött a sorsom. Attól a perctől fogva tudatosan készültem a pályára. Ebben óriási segítséget és támogatást kaptam a csoport vezetőjétől, aki felkészített a felvételire, és a szüleimtől, akik hittek és bíztak bennem.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért? 

 

- Márai: Füveskönyv. Bárhol ütöm fel, megerősítést, útmutatást vagy épp megnyugvást ad.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Derűs, nyitott személyiség vagyok. A munkában maximalista vagyok, nagyon szeretek profi körülmények között profi partnerekkel dolgozni. Nehéz velem, mert magasak az elvárásaim. Emiatt sokan hisztisnek, nehezen kezelhetőnek hisznek, pedig csak a szakmai alázat és a perfekcionizmus dolgozik bennem.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Nem is használom ezt a szót! Mondjuk, a hüllőktől félek, de nem megyek olyan helyre, ahol találkoznék velük, így nem is retteghetek tőlük. Emberi viszonylatban talán az árulás az, ami félelemmel tölt el, ettől függetlenül elárultak már párszor. Igyekszem kerülni ezt az érzést, ahogy minden más negatív érzést is.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Maximálisan! Szeretem, amit csinálok, és azt csinálom, amit szeretek!  

 

-  Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Természetesen én is, mint sok más közszereplő, számos jótékonysági eseményen részt vettem már és támogattam jótékony kezdeményezéseket. Az adományvonalakat nem szeretem, mert nem látok mögé. Nem tudom megítélni, hogy valóban jó helyre és annak megy a támogatás, akivel eladják. A tiszta ügyeket szeretem. Mindenben!

 

-  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Magára valamit adó művészben kell, hogy legyen egészséges hiúság. Ez elsősorban a külsőre vonatkozik, hiszen a színpadon, a kamera előtt esztétikus megjelenésűnek kell lennünk. De sokan megállnak ennél. Hiszem, hogy sokkal izgalmasabb a külsőnél a belső tartalom, ami szakmaisággal, felkészültséggel, szerzett tudással, intelligenciával párosul. Én a belső tartalmamra hiúbb vagyok, mint a külsőmre!

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

A már említett két színházi estemre. Az „Édes Rózám!- Déryné szerelmes élete” illetve „A nemzet csalogánya - Blaha Lujza dalos élete” című munkáimra.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Talán az, amikor 19 év szolgálat után elbocsátottak a Magyar Színháztól. A mai napig nem tudom okát!

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?  

 

- Nekem ez örök téma! Szinte minden fellelhető diétát kipróbáltam már. Az idő előrehaladtával egyre nehezebb megőrizni a formát, a fittséget. Iszonyatos küzdelmembe kerül, hogy az aktuális trendnek megfeleljek, mert pontosan tisztában vagyok az alkatommal, a hiányosságaimmal, a korommal. Szerencsére a nemrégiben Magyarországon is megjelent Naturhouse életmód központ minden támogatást megad nekem, hogy az áhított álom alak elérésén túl az egészségem is jó kezekben legyen.

Kövess minket!