2021. Szeptember 28. | Vencel
Előző

Megosztom… Mező Misi, zenész, zenesz...

Következő

Megosztom… Dallos Bogi, énekes, zenes...

Megosztom… Palya Bea, énekesnő

Kérdéseink válaszadója ezúttal Palya Bea énekesnő, aki folyamatosan magával ragadja közönségét sokoldalúságával – zeneszerző, énekes, ének tanár és mentor, önéletrajzi ihletési esszékötet írója – mindemellett két gyermek édesanyja. Hatalmas rajongói táborral rendelkezik, ami nem véletlen, mert egy érzékeny, önazonos művész.

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- Sok ilyen van. De amikor a Tovább nő című lemezt úgy mutattam be az A38-on, hogy a közönség már énekelte a neten pár nappal azelőtt megjelent dalokat, és rengett a hajó, mert egyszerre léptek a zene ritmusára, az nagyon felemelő érzés volt. 

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Meghatározta, az abban szerzett sérüléseket akartam gyógyítani sok kapcsolaton át. Aztán rájöttem, hogy a seb bennem van, a pasiktól függetlenül. Ezzel együtt megtaláltam az öngyógyítás módját is. 

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Mexikóban. De csak ha vissza is jöhetek időről időre... 

 

-  Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Inkább abban inspiráltak nagy énekesnők, dalszerzők, (akiket egyébként imádok zenészként), hogy hogyan ne csináljam. Hogy figyeljek arra, hogy a színpadi lét nem minden. Hogy érdemes a világot jelentő deszkákról lejönni, érdemes az énekesi pályáért nem mindent feláldozni. Örülök, hogy a sok külföldi kaland után magyar férfit választottam, és imádom a tőle született kislányaimat. 

 

Most nézem, hogy a kérdésben a pályaválasztás szót párválasztásnak olvastam. Nem baj. Talán a válasz sokkal érdekesebb, erről ritkábban beszélek! (Mi pedig nagyon köszönjük! a szerk.)

 

 - Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Sok van ebből is. De a Pokolbéli víg napjaim szabadsága, Faludy Gyurka bácsi életkedve, "ezeregyéjszakázása"  egy életre velem marad.

 

 - Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

 - Erősnek, érzékenynek, figyelmesnek. Hevesnek, olykor mindent elsöprőnek. A határaimat néha nehezen tartom, de tanulom, hogyan kell. Sok szorongással és fájdalommal vagyok megáldva, de beforgatom az alkotói folyamatba. Folyton létrehozok valamit; lemezt, koncertet, családi ebédet, vagy épp gyereket..,  a kreativitás jó barátom. 

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Hogy a gyerekeimnek baja esik. 

 

-  Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

 - Eléggé... sőt, több teljesült, mint amiről álmodtam. 

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Folyamatosan jótékonykodom, szerintem fontos, ha van egy kicsivel több, akkor adjunk másnak is, jó érzés fenntartani az értékeknek ezt az oda-vissza áramlását. Az adományvonalakról nincs közvetlen tapasztalatom, én énekléssel és jelenléttel jótékonykodom. 

 

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

 - Hasznos tud lenni, például egy művészi pálya elején, velem így volt. Akkor nagyon törékeny és bizonytalan voltam, jólesett a hiúságomat tápláló pozitív visszajelzés, fotózás, rivaldafény. Ma már jobban tudom, jobban elhiszem, hogy jó vagyok, kevésbé van szükségem ilyesmire. Valamennyi persze jól jön, de nem függök ezektől a visszajelzésektől, nagyobb a belső biztonságom. 

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- Arra, hogy van két kislányom, és egy énekes-dalszerzői pályám - egyszerre. 

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Olyan rég volt ilyen, már nem emlékszem...

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

 - Figyelek arra, hogy jó minőségű – minél kevésbé feldolgozott – ételeket egyek. És sok zöldséget eszem.  Szerintem jó dolog figyelni arra, hogy milyen anyagokat teszünk a szánkba, de a legfontosabb az, hogy élvezni tudjuk az életet.

 

Utánajártunk: Palya Bea legközelebb 2017. június 11-én, vasárnap 20 órakor a budapesti Szent István Bazilikában lép fel (további fellépők: Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs)

Előző

Megosztom… Mező Misi, zenész, zenesz...

Következő

Megosztom… Dallos Bogi, énekes, zenes...

Kövess minket!