2022. Május 17. | Paszkál
Előző

Sportladynek lenni – Böröndy Vivien ...

Következő

Szívből alkotni – Szűr-Szabó Edit,...

Sportladynek lenni – Márton Anita súlylökő

Marton Anita súlylökő

Ezúttal sikeres női sportolókat kérdezünk sportról, személyes küzdelmekről, mindennapokról és a közelmúltban kialakult helyzetről. Ezen a héten Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő válaszait olvashatják.

 

– A kényszerpihenő után nehéz volt visszazökkeni a normál kerékvágásba?

 

– Szerencsére a vírusos időszakban is tudtunk edzeni, így nem volt nagy kiesés számunkra. Azonban mivel elhalasztották minden nemzetközi versenyünket, ezért úgy döntöttünk edzőmmel, hogy lazábbra vesszük az idei évet.

 

– Nyilván fájó pont az idei olimpia 2021-re halasztása, ön hogyan élte ezt meg?

 

– Nagyon rosszul érintett az olimpia elhalasztása, hiszen utána szüneteltetni akartam a karrierem és családalapításban gondolkodni. Napokig nem volt kedvem szinte semmihez, teljesen elvesztettem a motivációmat. Kellett egy kis idő, hogy fel tudjam dolgozni a történteket.

 

– Okozott bármi nehézséget a hétköznapokban az élsport, és ha igen milyet?

 

– Szerencsére nagyobb gondot nem okozott, mindig mindent meg tudtam oldani. Persze ebben nagyon nagy szerepe van a családomnak, hiszen mindig mögöttem állnak és ahol tudnak, segítenek.

 

– Egy sportolónak pályafutása során akadályokkal is meg kell küzdenie.  Fontos kiengedni a gőzt, esetleg erre valami személyes praktikája? 

 

– Két kutyusom van, szeretek sok időt velük tölteni a szabadban. Illetve, amikor van egy kis szabadidőm, azt szeretem a barátokkal tölteni. Ilyenkor mindig ki tudjuk beszélgetni magunkat és teljesen kikapcsolódunk, feltöltődünk.

 

– Mit gondol a sportágában versenyző nők itthoni helyzetéről? Mennyire érződik a férfi dominancia?

 

– Mint a sportágak többségében, nálunk is nagyon érződik a férfi dominancia. Nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten. De egyébként sokat változott a helyzet az utóbbi években, de bőven van még hova fejlődni.

 

– A sport mellett egyáltalán nem elhanyagolható a saját boldogsága, magánéletében milyen célkitűzései vannak? 

 

– Ahogy korábban is írtam, a férjemmel nagyon szeretnénk már babát, így mindképpen ez lesz a jövő egyik nagy célkitűzése.

 

Összeállította: Tóth Lili

Előző

Sportladynek lenni – Böröndy Vivien ...

Következő

Szívből alkotni – Szűr-Szabó Edit,...

Kövess minket!