2022. Május 17. | Paszkál
Előző

Sportladynek lenni – Máté Zsuzsa ví...

Következő

Sportladynek lenni – Márton Anita sú...

Sportladynek lenni – Böröndy Vivien kosárlabdázó

Ezúttal sikeres női sportolókat kérdezünk sportról, személyes küzdelmekről, mindennapokról és a közelmúltban kialakult helyzetről. Ezen a héten Böröndy Vivien FIBA 3X3 kosárlabdázó válaszait olvashatják.

 

– A kényszerpihenő után nehéz volt visszazökkenni a normál kerékvágásba?

 

Egyáltalán nem volt nehéz, sőt... Inkább az volt a kellemetlen, amikor a vírus miatt abba kellett hagyni az edzéseket és villámcsapásszerűen megállt az élet. Én személy szerint már nagyon vártam, hogy minden visszaálljon a rendes kerékvágásba, hiszen karrierem során még nem volt példa ilyesfajta kényszerszünetre. Nem egyszerű hirtelen kiszállni abból a  mókuskerékből, ami nekem az állandó napi 2 edzések sorozatát jelentette a hétvégi mérkőzésekkel egyetemben. Otthon folyamatosan próbáltam szinten tartani magam és a lehetőségek szerint edzeni, de mint tudjuk, az nem olyan.

 

Nyilván fájó pont az idei olimpia 2021-re halasztása, ön hogyan élte ezt meg?

 

Világjárványról beszélünk. Fájó beismerni, hogy ez volt a lehető legjobb döntés ebben a helyzetben. Nyilván minden sportoló álma az olimpiai szereplés és izgatottan, keményen edz ahhoz, hogy kijusson a világ legnagyobb sporteseményére, de ezen túl kell lépni és mindent beleadva készülni kell tovább a jövő évi ötkarikás játékokra.

 

Okozott bármi nehézséget a hétköznapokban az élsport, és ha igen milyet?

 

 – Számomra nem. Ha valaki az élsportot választja és elhivatott, akkor az nem okozhat nehézséget a hétköznapokban, hiszen erre teszi fel az életét, mindent ahhoz igazít. Ami tény, hogy rengeteg dologról le kell mondani ahhoz, hogy rendesen tudja az ember csinálni. Saját tapasztalatim alapján, akik nem élsportolnak vagy látnak bele ebbe a világba, azok számára nem mindig egyértelmű, ha például egy-egy bulit vagy bármilyen más programot lemondok, mert másnap edzésem van és ki kell magam pihenni ahhoz,hogy a maximumot tudjam nyújtani.

 

– Egy sportolónak pályafutása során akadályokkal is meg kell küzdenie. Fontos

kiengedni a gőzt, esetleg erre van valami személyes praktikája?

 

A kisebb kellemetlenségeket nem tartom akkor akadálynak, hiszen a „valamit valamiért” elvet veszem alapul. Erre tettem fel az életem, viselni kell a „következményeit” és az ezzel járó dolgokat. Természetesen azért akad idő kicsit lazítani, mi ilyenkor általában a párommal csinálunk közös programokat akár kettesben, akár barátokkal, illetve ha van módom, hazautazom a családomhoz. 

 

Mit gondol a sportágában versenyző nők itthoni helyzetéről? Mennyire érződik a férfi dominancia?

 

Érezni érződik. Szerintem nem árulok el titkot azzal, hogy egy férfi sportot sokkal látványosabbnak, élvezhetőbbnek tartanak a nézők, a sportszeretők nagy része. Ez annyiban nyilvánul meg, hogy egy férfi mérkőzésen sokkal több a szurkoló, míg női meccsen alig, de persze vannak kivételek

 

A sport mellett egyáltalán nem elhanyagolható a saját boldogsága, magánéletben milyen célkitűzései vannak?

 

Mindig is kapcsolat párti voltam. Szeretem, ha van mellettem egy olyan ember, akit szerethetek, és aki viszont szeret, akire mindig számíthatok és a másik felem. Jelenleg úgy érzem, ez teljes mértékben megadatik, amiért szerencsésnek tartom magam. Természetesen szeretnék majd családot is és a házasság sem elfelejtendő. Majd az élet hozza, hogy mikor vállalnék gyermeket, még egyelőre nem tudom, hogy az a sport közbeni, vagy majd csak az utáni szakaszában jön az életemnek. Persze mindig fontosnak tartottam a sport mellett a tanulást, hiszen a kosárlabda sem tart örökké. Most nemrég diplomáztam turizmus szakon, szívesen venném az irányt afelé, ha egyszer véget ér a profi sportolói karrierem.
Tóth Lili

 

Előző

Sportladynek lenni – Máté Zsuzsa ví...

Következő

Sportladynek lenni – Márton Anita sú...

Kövess minket!