2021. Január 18. | Piroska

Az én házam… – Kedvek Richard

Az én házam, az én váram, mondja a közmondás. De vajon milyen szempontok alapján és hogyan válasszuk meg otthonunk berendezését, milyen színek domináljanak, kinek a segítségét kérjük? E heti riportalanyunk sokak kedvenc színésze, de mint belsőépítész és lakberendező is egyre jobban cseng a neve.

Beszélgető partnerünk:
Kedvek Richard – színész, lakberendező

- Ön szerint mitől más az a lakás, amelyet lakberendező tervez és rendez be?

- Sokkal funkcionálisabb, másrészt pedig sokkal harmonikusabb, mind színben, mind ergonómiailag. Minden az adott térbe illő.

- Milyen a jó lakberendező, milyen feltételeknek kell megfelelnie?

- Nagyon fontos, hogy a lakberendező bele tudja helyezni magát a megrendelő életében, tudjon az ő szemével látni, az ő agyával gondolkodni. Mindenképpen jó emberismeretet kíván ez a szakma, hogy a végeredménnyel akkor is elégedett legyen az illető, ha esetleg kezdetben idegenkedett is az adott elképzeléstől.

- Melyik stílus a kedvence, az izgalmas modern, vagy az időtlen klasszikus? Azon belül melyik irányzat?

- Abszolút a modern híve vagyok, de természetesen csináltam már klasszikust is. Az a legizgalmasabb, ahol már eleve a tér sem hétköznapi.

- Mitől lesz egy lakásnak egyedi karaktere?

- A tulajdonostól. A közös ötletektől, az együttgondolkodástól, és persze azok megvalósítástól, de az már a könnyebbik része a munkának. 

- Önnek segített-e valaki otthona berendezésében?

- Nem, szigorúan saját elképzelések alapján lett berendezve.

- Melyik lakásának kedvenc helyisége, és miért?

- A nappalit nagyon szeretem, főleg mivel ebben a tágas térben töltöm az időm legnagyobb részét. Ráadásul itt volt lehetőség arra, hogy egyedi megoldásokkal rendezzünk be egy kisebb multimédiás központot. Minden műszaki berendezés itt kapott helyet, melyeket szerintem minden férfi nagyon szeret.

- Az ön lakásában milyen színek dominálnak?

- A fehér.

 - Milyen gyakran alakítja át otthonát, s ha igen, akkor mik az indítékai?

- Úgy vélem, hogy idővel minden tárgy megtalálja a helyét a lakásban, és ha megtalálta, akkor már nehéz még jobbat keresni neki. Nálam nagyon komplex minden, így nem tudok csak egy falat átfesteni valamilyen új színre, mert minden mást is le kellene cserélnem. Egyszer majd lehet, hogy váltunk valami egészen új irányba.

- Most lakásban, vagy kertes házban él, s ha változtatni tudna, akkor milyenre cserélné le jelenlegi otthonát?

- Jelenleg lakásban lakom Budapest belvárosában, egyszerűen a szerelmese vagyok. Egy századfordulós, szépen felújított bérház, magas mennyezettel. A kert viszont nagyon hiányzik, így egy kertes lakásra szívesen váltanék, de mindenképpen maradnék a nagypolgári jellegnél.
Tobak Viktória
Kövess minket!