2021. Április 12. | Gyula
Előző

Adni jó! – Kosaras Renáta...

Következő

Sportladynek lenni – Máté Zsuzsa ví...

Adni jó – Keresztes Ildikó

A világban, és sajnos itthon is, egyre többen szorulnak mások támogatására. Ebben a hónapban olyan művészeket, személyeket kérdeztünk, akikről köztudott, hogy évek óta segítik adományaikkal a rászorultakat. Kérdéseinkre ezúttala különleges hangszínnel bíró, drámai erővel éneklő művésznő, Keresztes Ildikó válaszol.

 

- Fontosnak tartja a jótékonyságot, s ha igen, miért? 

 

- Igen, fontosnak tartom a jótékonykodást! Nálam ez félig belső késztetés, félig pedig tudatos cselekvés. Elmondhatom magamról, hogy sok jót kaptam az élettől, amelyből, úgy érzem, vissza kell adnom. Azt is tudom, hogy egy személyben kevés lennék egy-egy gond megoldásához, de szerencsére azt tapasztalom, hogy egyre többen állnak a jó célok mellé.

 

- Kiket támogat a legszívesebben? 

 

- Elsősorban az állatokat, az időseket és a gyerekeket támogatom, méghozzá a kiszolgáltatottságuk miatt. 

 

- Mi a véleménye a cégek CSR tevékenységéről? Reklám vagy jótékonyság?

 

- Úgy gondolom, mindkettő. Inkább adományokkal összekötve népszerűsítsék a termékeiket, mivel így lehetőség van jó pár ügyet támogatni.

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról. azok hatékonyságáról? 

 

- Hosszú évek óta együttműködöm az Ökumenikus Segélyszervezettel, ahol a különböző kezdeményezéseikhez adományvonal is tartozik. Hiszek benne, mert a saját tapasztalataim azt bizonyították, hogy jól működik. Az a véleményem, hogy több alternatívát kell biztosítani az adományozásra, sok kicsi, sokra megy alapon.

 

 -  Mit gondol arról, hogy hazánkban – és világszinten is – a különböző ügyek mellé elsőként a popzenészek álltak, állnak? 

 

- Ennek több oka is lehet. Egyrészt nagyon érzékeny emberekről van szó. Másrészt jobban előtérben vannak az énekesek, a zenészek, mint például a sportolók. Többet lehet látni, olvasni róluk, ezáltal több emberhez eljutnak az üzeneteik. Ráadásul itthon is, de külföldön még jobban, lehetőségük is van az adományozásra, ami egyben nagy felelősségvállalás is.

 

Előző

Adni jó! – Kosaras Renáta...

Következő

Sportladynek lenni – Máté Zsuzsa ví...

Kövess minket!