2020. Október 29. | Nárcisz
Előző

A nélkülözhetetlen C-vitamin...

Következő

Orvos-esztétika...

Cruelty-free márka

Felgyorsult világunkban még fontosabbnak tartjuk, hogy vigyázzunk a környezetünkre és a körülöttünk lévő élővilágra. Éppen ezért egyre inkább igyekszünk olyan szépségápolási termékeket használni, amelyek nemcsak az emberekről gondoskodnak, hanem a bolygónk többi lakójára, az állatokra is odafigyelnek.

 

A Dove termékeit globálisan nem teszteli állatokon, és elnyerve a PETA minősítését, hivatalosan is „Cruelty-Free” márkává vált. A 2019-es év elejétől a szervezet cruelty-free emblémája is szerepelhet a termékei csomagolásán.

 

Az Unilever, a márka gyártója több mint 30 éve kezdett olyan módszereket használni a termékek és az összetevők biztonsági tesztelésére, amelyek nem állatkísérleteken alapulnak, valamint a márka globális, belső szabályzata is tiltja az állatkísérletek használatát.

 

Hogy ezt mennyire komolyan veszik, az is bizonyítja, hogy 2017 decemberétől kezdve a márka leállította azon termékek Kínába történő importját, amelyek esetében állatkísérletek végzését írják elő a helyi jogszabályok, azonban azok a termékek elérhetőek a jövőben is, amelyek vonatkozásában a hatóságok nem követelnek meg állatkísérleteket.

 

A bejelentéshez kapcsolódóan a márka gyártója is megerősítette, hogy nem végez állatkísérleteket egyik szépségápolási terméke tesztelésére sem. Bár egyes esetekben előfordulhat, hogy beszállítói egy-egy összetevőt a helyi jogszabályoknak vagy előírásoknak való megfelelés érdekében kénytelenek állatokon tesztelni, azonban az anyavállalat törekszik arra, hogy a termékeket és összetevőiket se a beszállítók, se a szabályozó hatóságok ne vizsgálják állatkísérletekben. Sőt, a PETA „szabályozási változtatásokért tevékenykedő vállalatként” tartja számon az Unilevert, aki támogatja az állatkísérletek világméretű tilalmát a kozmetikai iparágban és a Humane Society International szervezettel együtt folyamatosan fejleszti az állatkísérletek alternatíváit, melyeket elkötelezetten ismertet és terjeszt is.

 

 

 

Előző

A nélkülözhetetlen C-vitamin...

Következő

Orvos-esztétika...

Kövess minket!