2020. Október 27. | Szabina
Előző

Cruelty-free márka...

Következő

Hozza formába magát...

Orvos-esztétika

A hosszú, hideg hetek után elkeseredve tapasztalhatjuk, hogy arcunk sokat veszített természetes ragyogásából, és egyre fakóbb, ráncosabb. A megállíthatatlan öregedési folyamatok mellett a téli időjárás és a kevesebb vitaminbevitel is megviseli bőrünket. Ahogy évről évre a természet megújul, az arcnak is szüksége lenne a feltöltődésre, megfiatalodásra, erre pedig nagyon jó időszak a tavasz kezdete – mondja Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

 

Az idő előrehaladtával azt vesszük észre, hogy a homlokunkon, a szemünk alatt, a nyakunkon és egyéb helyeken kezdenek megjelenni a barázdák. Ez annak köszönhető, hogy a bőr kollagén-tartalma fokozatosan csökken, illetve rugalmas rostjainak száma is egyre fogy. Manapság már számos orvos-esztétikai technika létezik arra, hogy a bőr visszanyerje fiatalságát, a tavasz kezdete pedig kifejezetten jó időszak a megújulásra.

 

Botox

Bár számost tévhit kering a mai napig a botoxról, pedig továbbra is vezető szerepet tölt be az orvos-esztétikai kezelések között világszerte. A kezelés gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. Tökéletes megoldás a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok, és a szarkalábak kezelésére. Az injekciós kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, s a ráncok öt nappal később kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, hatását pedig 3-6 hónapig érezhetjük.

 

HIFU kezelés

A HIFU, magas intenzitású fókuszált ultrahang kezelést még csak viszonylag rövid ideje alkalmazzák az orvosi esztétikában, de népszerűsége világszerte rohamosan nő. A nem-invazív technológiák közt eddig ez a leghatékonyabb a bőr feszesítésére, a ráncok csökkentésére, a toka, a nyak, és a fenék emelésére és a testi zsírpárnák csökkentésére. A páciensek megfiatalodott, feszesebb és simább bőrről számolnak be a kezelést követően.

A nagy energiájú ultrahang hatása a hám- és irha rétegeken áthatolva – de azok működését nem befolyásolva – a bőr alatti kötőszövetes rétegben érvényesül. A hő hatására egyrészt a kollagén zsugorodik, ami  hatására már közvetlenül a kezelés után is feszesebbé válik az arc, majd az ezt követő két-három hónap alatt újonnan képződött kollagén tovább feszesíti azt.

 

Thread Lifting

A bioszálas kontúrozás (Thread Lifting, Fine Thread Contouring), az egyik legújabb és legjobb műtét nélküli eljárás a megereszkedett bőr helyreállítására. A kezelés során a bőr meghatározott rétegébe hajszálvékony bőrbarát, steril szálakat szúrnak, melyek idővel felszívódnak. A szúrások és a szálak helyén regenerációs folyamat indul be, amely stimulálja a kollagén termelődését, felgyorsítja a helyi mikrokeringést, aktiválja a helyreállító folyamatokat. A bőr fiatalítása mellett a szöveteket is megemeli. A szálakat a ránctalanítás mellett alkalmazzák még az arc, nyak, kéz, mell, has és a kar felső részének formázásra is. Az eljárás egyszerű, kevés fájdalommal jár, nagyon rövid gyógyulási időt követően akár két évig is tart a hatása.

 

Hialuronsavas arc- és ráncfeltöltés

A második leggyakrabban alkalmazott eljárás a ráncok feltöltése hialuronsavat tartalmazó töltőanyagokkal, amelyek segítségével korrigálhatók és eltüntethetők a mélyebb ráncok, pótolható az öregedés során elveszett volumen. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

 

Orvosi lézer

A frakcionált CO2 lézer energiát visz át a szövetekbe, ami felmelegíti felső rétegekben lévő vizet, melynek hatására a víz és a kezelt terület szövetei egyaránt elpárolognak. Az így keletkezett kis sérülések, mint apró sebek, gyógyulásra ösztönzik a környező ép szöveteket, aminek hatására új kollagénrostok képződnek.

 

Előző

Cruelty-free márka...

Következő

Hozza formába magát...

Kövess minket!