2022. Május 19. | Ivó, Milán
Előző

Epikus smink három variációban...

Következő

Miss Sporty Matte kollekció...

Tündöklő smink

Egy alkalmi buli smink elkészítésénél a csillámló arany színből sosem lehet elég! Ezúttal Szabó Doris, az AVON sminkmestere egy igazán ragyogó sminket mutat be.

 

Mielőtt neki látunk az aranyszínben pompázó, csillámos smink elkészítésének, alapozzuk le arcunkat, hogy az egységes és makulátlan legyen, majd korrektor segítségével fedjük el az esetleges bőrhibákat és a szem alatti sötét karikákat.

 

Ezt követően adjunk megfelelő alapot a szemsminknek: a bőrünk tónusánál egy árnyalattal világosabb korrektort óvatosan vigyünk fel a szemhéjunkra, ezzel fixáljuk sminkünket, amely így nem fog elmozdulni a helyéről. Egy barna árnyalattal hangsúlyozzuk a mélyítő vonalat, utána vigyünk fel egy aranyszínű krémes szemhéjfestéket a mozgó szemhéjra egészen a mélyítő vonalig. Az igazán látványos hatásért húzzunk merész, cicás, fekete tusvonalat a felső szempillák tövébe.

 

Ezt követően térjünk vissza a mélyítő vonalra, aminek külső ívét satírozzuk el egy lilás színnel, majd a még extravagánsabb végeredményért egy precízen kezelhető fekete szemhéjtussal húzzunk egy hangsúlyos, mégis vékony vonalat a mélyítő vonal alsó ívébe, aminek éleit a nemrég használt lila szemhéjfestékkel finomíthatjuk. Ha esetleg nem sikerült tökéletesre a tusvonal csúcsa, egy kevés alapozó használatával korrigálhatjuk azt.

 

A csillámos hatásért először használjuk krémes állagú highlightert a mozgó szemhéjunkon. Ügyeljünk arra, hogy ezt óvatosan ütögessük bele a már felvitt krémes szemhéjfestékbe, hogy beletapadjanak a csillámok, majd a mozgó szemhéjra szintén figyelmesen vigyünk fel az aranyszínű csillámot egy ecset segítségével. Ezek után újra húzzuk át az alsó tusvonalat, hogy az esetlegesen lepotyogott arany csillám darabkákat eltüntessük.

 

A krémes arany szemhéjpúdert egy ecsettel vigyük fel a belső szemzugba, majd vigyünk fel ide is highlightert, így téve még ragyogóbbá a sminkünket és a tekintetünket. A szemöldökcsontot egy világos, csontszínű szemhéjfesték segítségével emeljük ki, majd koronázzuk meg szemsminkünket egy dúsító szempillaspirállal. Ezzel fessük ki a felső és az alsó pillasort is.

 

Az elképesztő arany szemsmink mellé az ünnepekkor jól passzolhat a vörös színben játszó ajak. Először kontúrozzuk ajkainkat egy piros szájkontúrceruzával, majd egy fekete szemceruzával satírozzunk a kézfejünkre, és egy rúzs ecset segítségével vigyük fel a festéket a már megrajzolt szájkontúrra. Ezzel mélyíthetjük a piros élénkségét.  Ezután fessük be ajakainkat egy piros, fényes folyékony ajakrúzzsal. Végezetül vigyünk fel egy kevés highlightert a kupidóívre, amellyel hangsúlyozhatjuk ajkainkat.

 

Az eredmény egy csodálatos, arany és piros színben pompázó smink, amelyet elkészítve biztos kitűnünk a tömegből.

 

A sminkhez használt termékek:

Avon True Glow barnító púder, Medium Riviera – 3199 Ft, mark. tégelyes szemhéjpúder, Gold Gleam – 1398 Ft, mark. tégelyes szemhéjtus, Black – 1398 Ft, Luxe szemfestékpaletta, Colombina Queen – 2999 Ft, mark. pirosító-highlighter duó – 3299 Ft, Avon True Super Extend precíz szemhéjtus, mark. kétfunkciós highlighter, Doll Face – 2599 Ft, Avon True négyes szemhéjpúder, Mocha Latte – 2499 Ft, mark. Big and Style dúsító szempillaspirál, Black – 1999 Ft, Avon True szájkontúrceruza, True Red – 1398 Ft, mark. gél állagú szemceruza, Blackout – 1398 Ft, mark. magasfényű folyékony ajakrúzs, Laquered Up – 2299

Előző

Epikus smink három variációban...

Következő

Miss Sporty Matte kollekció...

Kövess minket!