Sminktrend – merész, extravagáns stílusok

Még csak egy hónapja léptük át az új esztendő küszöbét, de már most világossá vált, hogy a divat és a szépség világát tekintve biztosan nem fogunk unatkozni idén. A régi klasszikus visszafogottság mellett ugyanis idén igazán kibontakozni látszanak a merész, extravagáns stílusok, a megszokott sémák helyett az önkifejezésé, a gátlástalanságé és a lázadásé lesz a főszerep, ami meghökkentő és izgalmas irányzatok kibontakozását vonják maguk után. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője körbejárta, milyen trendek fognak hódítani idén a sminkek világában, és néhány „must have” termékkel is készült nekünk, hogy magabiztosan vághassunk neki 2023-nak.

 

„Izgatottan vártam, milyen különlegességeket tartogat számunkra 2023, és azt kell mondjam, nem csalódtam. Rohanó világunkban idén hatalmas szerepet kapnak a többfunkciós termékek, hódítani fognak a szokatlannak számító teljesen monokróm sminkek, a vibráló árnyalatok és a kreativitás. A 2022-ben elinduló merész trendek idén teljesen kibontakozni látszanak, most már tényleg nincsenek határok, bárhol megjelenhetünk már-már arcfestés szintű sminkekben is, mindent szabad” – foglalta össze gondolatait a szakértő.

 

Kreatív minimalizmus

Arcunk alapozását illetően a tavalyi évre jellemző minimalista trendek tükröződnek a 2023-as évben is. Arcbőrünk természetes fényének hangsúlyozását érdemes mindig szem előtt tartanunk, az ultrahidratált, friss, egészséges, fényes bőrkép, a „no makeup look” mutat idén is a legszebben. Használjunk ennek eléréséhez BB, CC krémeket, könnyű fedésű szérumalapozókat, amelyekkel bőrhibáink eltűntetésén túl, értékes tápláló és hidratáló összetevőkkel is ápolhatjuk bőrünket.

 

Károlyfi Edit ehhez az Avon Szérum hatású alapozóját ajánlja, amely 17 különböző árnyalatban elérhető, 72 órán át tartó hidratálást nyújt bőrünknek, szabad lélegzést biztosít pórusainknak és SPF 30-cal véd a napsugárzás káros hatásaitól.

 

Habár az arcsminkek letisztultsága jelenti idén a fő csapásvonalat, a következő módokon csempészhetünk egy kis kreativitást arcunk ezen területére. A fényes hatás fokozására használhatunk tükör fényű highlightert vagy rajzoljuk természetes hatású szeplőket orcánkra, ha valami teljesen újra vágyunk. A bronzosító helyett idén is nyúljunk inkább pirosítónkhoz, melyet bátran használhatunk arcunk szokatlannak tűnő területein is. A statement blush nevet viselő trend nyomán, vigyük fel kedvenc pink, vagy barack színű pirosítónkat szemhéjunkra és enyhén halántékunkra is, így adva igazán különleges megjelenést bőrképünknek.

 

Határtalan önkifejezés

Szemsminkünk idén az önkifejezés és a lázadás tökéletes eszközévévé válhat, ugyanis 2023-ban a legextrémebb színeket és alakzatokat is bátran megengedhetjük magunknak. Népszerűek lesznek idén a füstös szemsminkek, egyedi és megismételhetetlen egyéniségünket pedig gótikus ihletésű, drámai formákkal is kifejezhetjük. Színek tekintetében sem kell visszafognunk magunkat, hódítanak a neon, a futurisztikus metal és élénk pasztell színek, szemhéjunkat és arcunkat bátran díszíthetjük strasszokkal, gyöngyökkel és feltűnően ragyogó csillámokkal. Lépten-nyomon találkozhatunk színes szempillaspirálokkal és elsatírozott tusvonalakkal, amelyek a szivárvány összes színében pompázhatnak.

 

A Szépségszakértő szerint az Avon Matte & Metal folyékony szemhéjfestékei metál ragyogásukkal remek alapként szolgálhatnak mindennapjaink során, amelyet könnyen és precízen dobhatunk fel az Avon Zselés szemceruzáinak élénk árnyalataival a különlegesebb alkalmakra. Néhányak örömére, de valószínűleg sokak bánatára, visszaköszönni látszik a kétezres évekre jellemző vékonyra szedett szemöldökök kultusza, amely mellett egyre több kiszőkített szemöldökkel is találkozhatunk majd.

 

Hangsúlyos gátlástalanság

Szemünk mellett ajkainkra is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk, hiszen 2023 a gátlásaink leküzdésének éve, amelynek első lépése lehet egy merész rúzs bevállalása. Bátran viselhetünk sötétebb színű ajakrúzsokat is, amelyek elkenődésétől sem kell tartanunk, hiszen a hanyagul elmaszatolt ajkak kifejezetten divatosak lesznek az elkövetkező időszakban. A merész pink, a szilva, a bogyós gyümölcsök, és a vibráló narancs színek különösen meghatározók lesznek ajakfestés tekintetében. Az Avon Ultramatt és Ultrakrémes ajakrúzsok legújabb árnyalatai között gyönyörű mély és erősen pigmentált színeket találhatunk, ha igazán ki szeretnénk tűnni a tömegből.

 

„2023 minden tekintetben a lázadás és az önkifejezés éve. Az „Év színének” választott 18-1750 Viva Magenta üzenete átjárja a szépség világát is, az uralkodó sminktrendek tökéletesen közvetítik az „Év színének” energiáit, kísérletezésre, gátlásaink leküzdésére, önkifejezésre buzdítanak, energiát, lendületet és határok nélküli életörömöt hirdetnek. Idén igazán szabadjára engedhetjük fantáziánkat, nincs olyan, hogy túl sok. Legyünk merészek, bátrak, legyünk mi magunk a lázadás!”- buzdít mindenkit a szépségszakértő.

 

Az anyaghoz kapcsolódó termékek: Avon szérumhatású alapozó 2799 Ft, Avon Matte & Metal folyékony szemhéjfesték 2499 Ft, Avon zselés szemceruza 1999 Ft, Avon Ultramatt ajakrúzs 1399 Ft, Avon Ultrakrémes ajakrúzs1399 Ft