2021. December 04. | Borbála, Barbara
Előző

Nyári bőrápolási tippek...

Következő

Arcápolás kozmetikus nélkül...

Néhány beauty perc a kezünknek is jár!

A jelenlegi nehéz időszakban és a társas programok hiányában sokan több időt töltünk otthon, a megszokottnál gyakrabban főzünk, mosunk és takarítunk. Nagyon hasznos tevékenységek ezek, de a sok házimunka és a szokásosnál sokkal gyakoribb kézmosás, kézfertőtlenítés mind megviselheti kézfejünket. A tisztítószerek, a kézfertőtlenítők és különböző kézmosók nagyon kiszáríthatják kezünket, bőrünk érdes, kemény, repedezett és sérülékeny lehet, amelyhez kellemetlen, száraz, viszkető érzés is párosulhat. Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit ezért egy több lépéses kézápolási rituáléra invitál bennünket, hogy kezeink újra visszanyerhessék tökéletes külsejüket és puhaságukat.

 

Kézápolási rituálénk első lépéseként készítsük elő kezeinket. Amennyiben körmeink ki vannak festve, mossuk le körömlakkunkat, majd egy gyengéd körömreszelővel távolítsuk el körömágyunkról a megkeményedett bőrfelületeket, ezt követően pedig tisztítsuk meg alaposan kézfejünket.

 

Ha ezzel elkészültünk, jöhet a várva várt kényeztetés. Engedjünk tele egy kis tálat kellemesen meleg vízzel, adjunk hozzá egy kis habfürdőt és néhány csepp illó- vagy fürdő olajat. A szakértő ehhez az Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual  (150 ml 2199 Ft) többfunkciós olajat ajánlja, amely nemcsak bőrünket ápolja, de ínycsiklandozó illatával képzeletünket a varázslatos Indiába repíti el. Helyezkedjünk el kényelmesen, majd merítsük kezünket az illatos kézfürdőbe és áztassuk benne legalább 10 percig.

 

Miután bőrünk megpuhult, használjunk egy finom kéz- vagy testradírt, amellyel alaposan radírozzuk át mindkét kézfejünket, az ujjak végétől a csuklóig, ez segít eltávolítani az áztatás során felpuhult, de már elhalt hámsejteket. A szakértő kedvence az Avon Planet Spa Blissfully Nourishing (75 ml 1899 Ft) kéz- és lábradír, mert finom szemcséivel gyengéden, mégis hatékonyan radíroz.

 

Ezt követően, töröljük meg a kezünket egy finom törölközővel, majd masszírozzunk a bőrbe néhány cseppet a kedvenc arcolajunkból, esszenciánkból. Az arcbőrünk mellett a nyakunk, dekoltázsunk és a kézfejünk bőre árulkodik leginkább a korunkról, így igazán megérdemli az extra kényeztetést. Az Avon vegán Distillery (30 ml 6500 Ft) arcolaja tökéletes választás lehet, hiszen mélyen táplálja és hidratálja a bőrt, miközben gyorsan beszívódik, anélkül, hogy olajos érzetet hagyna maga után.

 

Folytatásként, válasszunk egy átlagosnál gazdagabb, zsírosabb kézkrémet vagy pakolást és alaposan masszírozzuk be a kézfejünkbe. Vegyünk fel egy finom pamut kesztyűt és ha tehetjük, hagyjuk magunkon egész éjszakára, de legalább 20 percre –tanácsolja a szakértő. Az Avon Planet Spa Blissfully Nourishing (125 ml 1300 Ft) kéz- és lábpakolást ajánlja ehhez a lépéshez, hiszen ez a rendkívül gazdag krém mélyen, parafinnal táplálja bőrünket.

 

Kézápolási rituálénk megkoronázásaként, miután bőrünk beszívta a pakolást, vágjuk le és formázzuk meg körmeinket is. Ha úgy érezzük, egy kis szín jól esne lelkünknek, ne hagyjuk ki körmeink kilakkozását sem rituálénk végéről. Válasszuk ki a hangulatunkhoz legjobban illő színt a márka új formulát tartalmazó Gélhatású körömlakk (10 ml 1400 Ft) kínálatából, és élvezzük, hogy kezünk ismét tökéletes külsőben pompázik.

 

 

 

 

Előző

Nyári bőrápolási tippek...

Következő

Arcápolás kozmetikus nélkül...

Kövess minket!