2021. Október 26. | Dömötör
Előző

Frissüljünk fel...

Következő

Hogyan tisztítsuk arcunkat bőrtípusun...

K-Beauty arcápolási rutin

Ha ragyogó és szép bőrről beszélünk, akkor szinte az elsők között Dél-Korea juthat az eszünkbe. Ez nem csoda, hiszen ha bőrápolásról van szó, Dél-Korea csaknem 12 évvel jár előrébb, mint a világ többi része. Az Avon szépségszakértője most megosztja velünk a K-Beauty arcápolás rutinját:

 

Tisztítás – Az arcápolás egyik alapja az alapos tisztítás. Távolítsuk el a sminket az arcunkról, majd bő vízzel és a bőrtípusunknak megfelelő arctisztítóval mossuk meg azt.

 

A 10 másodperces szabály A hidratáló krémet alaposan, 10 másodpercen keresztül masszírozzuk arcbőrünkbe. Ezt érdemes fürdést követően tennünk, hiszen ilyenkor nyitottak a pórusok, ezáltal a krém gyorsabban beszívódik és mélyebbre jut.

 

Masszírozás forró törölközővel - Tegyünk csodát az arcunkkal 15 perc alatt! Áztassunk forró vízbe egy törölközőt, majd 15 percen át masszírozzuk vele az arcunkat. Ez a folyamat serkenti a vérkeringést, tágítja a pórusokat és így segít a bőrnek lélegezni.

 

Használjunk arcmaszkokat! - A koreai nők általában tradicionális hatóanyagokat tartalmazó arcmaszkokat használnak, amelyek már az őseiknek is beváltak. Hetente kétszer helyeznek fel maszkot, amely nem csupán tisztítja, hanem szépíti is azt. Válasszunk például gázló kivonatot tartalmazó maszkot, amely nyugtatja, hidratálja és táplálja az arcbőrünket, vagy juharcukrot tartalmazót, amely már 10 perc alatt hidratálja és visszaadja bőrünk természetes ragyogását.

 

Fordítsunk külön figyelmet a szemkörnyékünkre is! A szemkörnyék vékony bőre különös gondoskodást igényel, hiszen ez az a terület, ahol először jelennek meg a ráncok arcunkon. Éppen ezért használjunk hialuronsavas és aranygyöngyöt tartalmazó szemmaszkot, amely szinte azonnal hidratálja a bőrt, illetve aranylóan csillogó hatást is biztosít. Ugyanakkor ügyeljünk a szemkörnyékápolók helyes felvitelére is – gyengéden, körkörös mozdulatokkal kintről befele masszírozzuk be azt.

 

Ne feledkezzünk meg az ajkainkról sem! - Az ajakmaszkok nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy ajkaink megőrizzék lágyságukat, valamint meggátolják, hogy kirepedezzen. Használjunk manukamézet és lédús barackot tartalmazó ajakmaszkot, amelyek hidratálják és dús hatást biztosítanak ajkainknak.

 

Használjuk ki az éjszakákat is! Bőrünk éjjel regenerálódik, így lefekvés előtt érdemes egy erősebb anti-aging hatású arcápolót beiktatnunk rutinunkba. Próbáljunk ki például egy gomba kivonatot tartalmazó éjszakai arcmaszkot. A gombában található kojisav halványítja a pigmentfoltokat és a bőr elszíneződéseit.

 

 

Előző

Frissüljünk fel...

Következő

Hogyan tisztítsuk arcunkat bőrtípusun...

Kövess minket!