2021. December 04. | Borbála, Barbara
Előző

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk széps...

Következő

Szépítő gondoskodás...

Így ápold a bőröd síelés alatt

Síelés, snowboardozás, szánkózás – nincs is felemelőbb érzés annál, mint a téli sportoknak hódolni a hegyekben! Bár a napsütötte lejtők és a hangulatos hütték közötti ingázás biztosan jót tesz a lelkünknek, a bőrünkre nézve viszont katasztrofális lehet. Védelem, hidratálás, és megfelelő tisztítás: ezek az abszolút minimumok, ha a téli élmények begyűjtése mellett a bőrünk egészségét is meg szeretnénk óvni. A FOREO meleg szívvel ajánlja a hideg lejtőkön hasznos bőrápolási tanácsait.

 

Fényvédelemre fel!

Minél magasabbra megyünk, annál erősebb UV sugárzás ér minket, ez tény. Völgy és hegy között a különbség jelentős: tengerszint felett 300 méterenként akár 5%-kal is növekszik a sugárzás mértéke. De ez nem minden; a téli sportok szerelmeseinek számolniuk kell azzal, hogy a hó olyan, mint a reflektor, amely visszaveri az összes káros sugarat. Ezért elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem a lejtőkön! Védekezzünk magas, legalább 30-as faktorszámú fényvédő krémmel, gyakori arcra esés esetére pedig válasszunk vízálló terméket! És ne felejtsük: még a legjobb védőkrémnek is időre van szüksége a beszívódáshoz, ezért legjobb, ha csúszás előtt, már a szállodában bekenjük a pofinkat.

 

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

A friss hegyi levegőnél nincs is csodásabb! A magasan fekvő síterepek száraz levegője viszont szintén csodás módon kiszáríthatja a bőrt. Ennek megfelelően érdemes egy igazán tápláló hidratálót bevetni csúszás előtt és csúszás után is. A hidratáltság mértékét jócskán befolyásolja persze az is, hogy mi zajlik belül: a bőséges vízivás nemcsak az izmok és az ízületek hatékonyabb működését segíti elő, de jó hatással lesz a bőr hidratáltságának megőrzésében is. És mit tehetünk még? Ideje kipróbálni az UFO okos-maszk arckezelő készüléket, amely 20 perces fátyolmaszkos kezelést vált ki és csupán 90 másodperc alatt szépíti bőrünket a beépített LED fényterápia, a T-Sonic pulzálás, valamint a Hyper-Infusion technológiák segítségével. A lejtők száraz levegőjére frappáns válasz lesz a H2Overdose UFO-aktivált maszkja hialuronsavval.

 

A szemedre is figyelj!

A hegyvidéki körülmények között nemcsak a bőrt kell védeni! Síszemüvegre nemcsak a trendi stílus miatt van szükség, de ez szűri ki a szembe érkező káros napsugarakat, véd a szemkiszáradástól, illetve egy esetleges esésnél segít megóvni a szemünk, vagy akár a szaruhártyánk épségét! Sőt, egy jó minőségű síszemüveg csökkenti a szem irritációját és pirosságát is! Ha rajtunk a síszemüveg, kevésbé hunyorgunk a ragyogó napsütésben, ez pedig csökkentheti a finom ráncok és szarkalábak kialakulását.

 

Repedezett ajkak, jaj ne!

A téli sportok szerelmeseinek nem túl bájos ismertetőjele a száraz, repedt ajak. Pedig egy minőségi ajakbalzsammal a lejtőkön is lehet csókolni való ajkunk: egy intenzív ajakbalzsam védőgátként magába zárja a nedvességet, nyomában pedig csak puha száj marad. Mondanunk sem kell, hogy az ajakbalzsamok a száraz körömággyal vagy más, kisebb, száraz bőrfelülettel is csodát művelhetnek!  

 

Tisztán nyugis este

A kinti hideg, száraz levegő és a hütte finom, meleg levegője közti állandó vándorlás, valamint az egész napon át viselt fényvédőkrém megviseli a bőrt, ezért ágyba bújás előtt kiemelten fontos az alapos arctisztítás. Ez elősegíti a bőr természetes egyensúlyának helyreállítását és megakadályozza a bőr kipattogzását. Egy hatékony arctisztító készülék segíti az arckrémek felszívódását is, amit bőrünk igazán szeretni fog. Más szavakkal: győződjünk meg arról, hogy a napbarnított, szél-csípte bőrünk is megkapja a megérdemelt pihenését a következő napi havas kalandok előtt!

 

Utánajártunk: UFO okos-maszk arckezelő eszköz és hozzátartozó UFO-aktivál maszkok kaphatóak  a Douglas üzleteiben

 

Előző

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk széps...

Következő

Szépítő gondoskodás...

Kövess minket!