2021. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

K-Beauty arcápolási rutin...

Következő

Bőr-utazás a világ körül...

Hogyan tisztítsuk arcunkat bőrtípusunknak megfelelően?

Az AVON szépségápolási szakértője, Károlyfi Edit megmutatja, hogyan is tudjuk pontosan meghatározni, hogy melyik bőrtípusba tartozunk, és hogyan tisztítsuk arcbőrünket ennek megfelelően, valamint mely termékeket részesítsük előnyben.

 

Bőrünk megfelelő ápolásának legfontosabb alapelve, hogy tudjuk, melyik kategóriába tartozunk. Ha tisztában vagyunk a bőrtípusunkkal, akkor könnyen megtalálhatjuk a legalkalmasabb kozmetikumokat és arctisztítókat is. Sokszor találkozunk sikertelen bőrápolással, amelynek a legfőbb oka, hogy nem a számunkra megfelelő készítményeket használjuk. Erre pedig már az alapoknál, arcunk tisztításánál is érdemes odafigyelni.

 

A bőrtípus meghatározása egyszerű folyamat, otthon is könnyedén bármikor elvégezhetjük. Persze, ettől függetlenül érdemes időként egy kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz ellátogatni, hiszen ők más problémára is felhívhatják a figyelmünket, amelyet esetleg mi nem látunk.

 

Először a bőrtípusunk meghatározásához nézzük meg alaposan az arcunkat, akár nagyítós tükörben. Figyeljük meg, hogy esetleg van-e rajta száraz vagy hámló terület, illetve hogy hol húzódnak a ráncaink és mennyire mélyen vannak azok. Második lépésként, mossuk meg az arcunkat tiszta, langyos vízzel egy egyszerű arctisztítóval vegyítve, majd dörzsölés nélkül, egy törölközővel itassuk fel róla a vizet.

 

Ezután várjunk fél órát, majd tegyünk egy papír zsebkendőt a homlokunkra, állunkra, orrunkra és a két orcánkra. Várjunk néhány másodpercet, majd vegyük le. Amennyiben sehol nem ütötte át a zsír a papírt, akkor normál bőrünk van, ha az orrunkon, a homlokunkon és az állunkon lett foltos a papír, akkor vegyes, viszont ha mindenütt átzsírosodott a papír, akkor a zsíros bőrtípushoz tartozunk.

 

Normál bőrtípus

A normál bőrre a puha tapintás és az egyenletesség jellemző, mindenféle száraz vagy olajos rész nélkül. Aki ebbe a kategóriába tartozik, szerencsésebb helyzetben van, hiszen neki elegendő, ha csak fenntartja ezt az állapotot. Azonban fontos, hogy megfelelő termékeket használjunk, ugyanis ellenkező esetben könnyen szárazzá vagy olajossá válhat a bőrünk. Ennél a bőrtípusnál érdemes minden reggel és este megtisztítani az arcbőrt, hogy kellően megtartsa a hidratáltságát.

 

A True Nutra Effects Micellás arctisztító víz (1299 Ft ) tökéletes megoldás lehet a reggeli ápoláshoz, hiszen a benne található micellák segítségével könnyedén távolíthatjuk el a szennyeződéseket, míg esténként használjuk a True Nutra Effects Frissítő arctisztító gélt (1299 Ft), amely mélyen tisztítja a pórusokat, könnyedén távolítja el a sminket és gondoskodik arról, hogy az arcbőr ne száradjon ki. Használata nagyon egyszerű, adjunk hozzá egy kis vizet, majd masszírozzuk bele a bőrünkbe, hagyjuk hatni pár másodpercig, utána pedig jó alaposan öblítsük le. Amennyiben instant arctisztításra vágyunk, ajánlott a True Nutra Effects Micellás arctisztító kendőt (1999 Ft) használni, hiszen könnyen kezelhető és bárhova magunkkal vihetjük. 

 

Száraz bőrtípus

A száraz bőr jellemzője, hogy tapintása érdes, a bőr feszül, amelyhez akár kellemetlen viszketés is társulhat, ez pedig kényelmetlen érzést kelthet. Ezért szükségszerű, hogy az arcunkat ilyenkor ne csak tisztítsuk, hanem megfelelően hidratáljuk is. A száraz bőr esetében használhatunk micellás, illetve olajos tisztítót, erre jelenthet tökéletes megoldást a True Nutra Effects Olajos Micellás víz, (2499 Ft) hiszen mind a két elem megtalálható benne, gyorsan tisztít és táplálja az arcbőrünket egyetlen lépésben és nem szükséges leöblíteni. Az üvegcsét rázzuk fel, hogy a micellák és az olaj összekeveredjen, majd egy vatta segítségével töröljük végig az egész arcunkat vele. Amennyiben még szárazabb a bőrünk, érdemes a True Nutra Effects Gyengéd arcradírját(1299 Ft) használni, amely puhává, rugalmassá és ragyogóvá varázsolja a bőrünket, miközben segít javítani a bőr textúráján és exfoliálja azt.

 

Zsíros és kombinált bőrtípus

A zsíros bőr tapintásra olajos, illetve a T-zónában jól látható telített pórusok és mitesszerek vannak, míg a kombinált bőrnél az orcán az olajos foltok mellett megjelenik a szárazabb rész is. Ennél a bőrtípusnál érdemes odafigyelni, hogy ne használjunk olajos és zsíros arcápolókat, még ha van száraz része is az arcunknak. Ilyenkor olyan krémmel hidratáljunk, amely kifejezetten zsíros vagy kombinált bőrre ajánlott.

 

A True Nutra Effects Habzó arctisztító (1299 Ft) tisztítja a bőrt és eltávolítja a szennyeződéseket, a benne fellelhető chia magnak, az omega 3 és -6 zsírsavnak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően pedig 12-szer több vizet képes megkötni, ezáltal segít a bőr vízháztartását optimális szintre emelni. Abban az esetben, ha a bőrünk láthatóan olajos és fénylik, a True Nutra Effects Mattító tonikot (1299 Ft) ajánljuk, hiszen drámaian mattítja a bőrt, mélyen tisztítja és felfrissíti azt, mindamellett, hogy összehúzza a pórusokat. Használata egyszerű, rázzuk fel alaposan, majd rakjunk a tonikból egy vattára és gyengéden simítsuk el az arcunkon.

Előző

K-Beauty arcápolási rutin...

Következő

Bőr-utazás a világ körül...

Kövess minket!