Hozzávalók (4 személyre):
2 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
1 vöröshagyma, szeletelve
2 fokhagymagerezd, apróra vágva
1 sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva
1 cukkini, gyufaszálnyi csíkokra vágva
10 dkg brokkoli, kis rózsákra szedve
1 liter zöldalaplé
4 dl kókusztej
3-4 ek. thai szójaszósz
2 ek. thai piros currykrém
5 dkg rizsmetélt
10 dkg szójacsíra
4 ek. friss korianderzöld, apróra vágva
Elkészítés: 1. Wokban (vagy nagy serpenyőben) felforrósítjuk az olajat és a vöröshagymát meg a fokhagymát, kevergetve 2-3 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a sárgarépát, a cukkínit, a brokkolit, és keverve további 3-4 percig sütjük, amíg kissé megpuhulnak.
2. Hozzáöntjük a zöldségalaplét és a kókusztejet, felforraljuk. Belekeverjük a szójaszószt, a currykrémet, végül a tésztát is, és 2-3 percig főzzük, amíg a tészta megduzzad. Belekeverjük a csírát és a koriandert. Azonnal tálaljuk.