1 darab kisebb sütőtök
1/2 kg rizottó rizs
2 dl fehérbor
1 l alaplé
2 darab libacomb
só
fehérbors
szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
4 szál kakukkfű
vaj
1 darab kisebb vöröshagyma
Elkészítés:
Süssük a sütőtököt 220 fokon kb. 40 perc alatt készre. Amikor kicsit lehűlt pürésítjük.
A libacombokat készítsük elő konyhakészre, sózzuk, borsozzuk és helyezzük bőrével felfelé, egy hőálló serpenyőbe. Tegyük mellé a megroppantott fokhagymát és a kakukkfű szálakat, majd 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve süssük 60 percig.
Vegyük le az alufóliát a libacombokról és bőrével lefelé, 200 fokon 30 percig süssük, majd fordítsuk meg a libacombokat és süssük további 220 fokon, addig amíg a bőre szép ropogós nem lesz.
Rizottó:
A vajat olvasszuk fel és a pároljuk üvegesre benne vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizottó rizst, amit egy picit pirítsunk le, majd öntsük fel a fehérborral. Várjuk meg, amíg elfő a bor alkohol tartalma, majd adjuk hozzá az alaplevet folyamatos kevergetés közben és főzzük készre kb. 15 perc alatt. (Ez a rizs minőségétől függ! Figyeljünk oda a csomagoláson jelzett időpontra.) Ízesítsük fehérborssal, sóval és frissen reszelt szerecsendióval.
Tálalás előtt keverjük össze a sütőtökpürét a rizottó rizzsel, majd tálaljuk.
Marton Adrienn, gasztro műsorvezető