Pisztráng narancsos-édesköményes bevonatban

Hozzávalók ( 4 fő részére):
4 szivárványos pisztrángfilé
3 evőkanál finom, száraz panírmorzsa
½ teáskanál édesköménymag durvára aprítva
½ teáskanál finoman reszelt friss narancshéj
2 evőkanál olívaolaj
4 teáskanál dijoni mustár
2 teáskanál The FamousGrouse
só és frissen őrölt feketebors
A tálaláshoz  (opcionális):
brokkoli és mandulasaláta crèmefraîche dresszinggel (ha boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük), párolt újburgonya

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőben 7-es fokozat). A bevonat elkészítéséhez keverjük össze egy kis edényben a panírmorzsát, az édesköménymagokat, a narancshéjat, egy evőkanál olívaolajat, ¼ teáskanál sót és ¼ teáskanál borsot, amíg jól eloszlik. Fűszerezzük a pisztrángfiléket. Egy kis edényben keverjük össze a mustárt a FamousGrouse whiskyvel. A maradék olívaolajjal vékonyan kenjünk be egy lapos tepsit, majd helyezzük rá a pisztrángfiléket bőrös oldallal lefelé, és szórjuk be egyenletesen a mustáros-whiskys keverékkel. Hintsük be a filéket a panírmorzsás keverékkel, hogy mindegyikre egynegyed rész jusson. Tegyük be a pisztrángot 8-10 percig a sütőbe, amíg átsül. Igény szerint tálaljuk brokkolis-mandulás salátával, crèmefraîchedresszinggel és párolt újburgonyával.