Mézes mázas sonka

Hozzávalók:

5 kg sonka     

1/4 csésze egész szegfűszeg
1/4 csésze sötét kukorica szirup
2 csésze méz
2/3 csésze vaj

Elkészítés:

A sonkát a szokásos módon főzzük meg. Hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 165 ° C-ra. A sonka tetejét vágjuk be kocka hálósra, és tegyük a szegfűszeget a „vájatokba”. Helyezzük a sonkát egy fóliával bélelt tepsibe, vagy serpenyőbe. Gőz fölött a kukorica szirupból, mézből, vajból folyamatos kevergetés mellett készítsünk szirupot. Kenjük meg vele a sonkát és az előmelegített sütőben kb. 1 óra 15 percig süssük. Közben 10-15 percenként kenegessük a sonkát a sziruppal. Az utolsó 4-5 percben emeljünk a hőfokon és hagyjuk, hogy a szirup karamellizálódjon. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni néhány percig a tálalás előtt.