Sült fűszeres tofu (Indonézia)

Sült fűszeres tofu
Hozzávalók:
40 dkg tofu
10 dkg riszliszt
2 tk. őrölt koriander
1 kk. őrölt kardamom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1-1,5 dl víz
olíva olaj a sütéshez








Elkészítés:
1. A lecsepegtetett tofut 1 cm-es szeletekre vágjuk
2. Keverjük össze egy tálban a további hozzávalókat. A vizet folyamatos keverés mellett adjuk hozzá, nehogy túl folyós legyen a masszánk.
3. Mártsuk bele a tofu szeleteket a masszába, majd tegyük be a sütőedényben felhevített olajba. Közepes lángon kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük.

Köretnek friss salátát, vagy zöldséges rizst kínáljunk hozzá. Tehetünk mellé különböző szószokat is. A szójához remekül illenek az erősen fűszerezett ízek, például a chili szósz.