2021. Szeptember 16. | Edit
Előző

Chilis-zöldcitromos kacsamell...

Következő

Hagymás padlizsánsaláta...

Sertéshús zöldségekkel

Sertéshús zöldségekkel
Hozzávalók (4 személyre):
8 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
10 dkg. cérnametélt
30 dkg sertésdagadó, vékony csíkokra vágva
1 lila hagyma, szeletekre vágva
2 fokhagymagerezd, apróra vágva
2-3 cm-es friss gyömbérdarab, vékony szeletekre vágva
1 nagy, friss piros chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
10 dkg bébikukorica, hosszában félbevágva
1 piros kaliforniai paprika, kimagozva, apróra vágva
20 dkg brokkoli, kis rózsákra szedve
15 dkg üveges feketebab-szósz
10-12 dkg babcsíra




Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk a wokban, és a rizstésztát több adagban, adagonként 15-20 másodpercig sütjük benne, amíg felpuffad. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, félretesszük.
2. Az olajat kiöntjük a wokból, csak 2 evőkanálnyit hagyunk benne. Keverve sütjük benne a húst, a lila hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit 4-5 percig, vagy amíg a hús megpirul.
3. Hozzáadjuk a kukoricát, a paprikát meg a brokkolit, és 3-4 percig keverve sütjük, míg a zöldségek épp megpuhulnak. Belekeverjük a feketebab-szószt, majd beleforgatjuk a babcsírát, és még 2-3 percig főzzük. A ropogós tésztával a tetején azonnal tálaljuk.
Előző

Chilis-zöldcitromos kacsamell...

Következő

Hagymás padlizsánsaláta...

Kövess minket!