Paprikás – peperonis csirkeragú

Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb csirke
150 ml mogyoróolaj
5 fej hagyma
1 zöld húsú paprika
1-1 piros és sárga peperoni
kb. 200 ml citromlé
3 ek. ecet só bors

Elkészítés:
1. Daraboljuk fel a csirkét, és pirítsuk meg az olajon, vagy grillezzük meg faszén felett. Ezután tegyük át egy lábosba.
2. Hámozzuk meg, és szeleteljük fel a hagymát, és tegyük a hús mellé. Tisztítsuk meg, és vágjuk felbe a paprikát és a peperonit. Távolítsuk el a szárukat és a magjaikat, majd mossuk meg, és kockázzuk fel finomra a húsukat.
3. Adjuk a paprikát a citromlével, az ecettel és 300 ml vízzel a csirkéhez, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára 20 perc alatt.


(forrás: Dél-Afrika ízei című könyv, 152.old., Art Nouveau kiadó)