2021. Augusztus 05. | Krisztina
Előző

A datolya a szilveszteri menü új alapa...

Következő

Ilyen az ideális őszi étrend...

Skandináv életérzés

Az északi vidékek különleges hangulata ihlette az idei téli Nespresso Limited Edition kávékat, amelyekben a hagyományos ízeket egy kis varázslat teszi még izgalmasabbá. A Nespresso arra bíztatja vásárlóit, hogy a népszerű skandináv kulturális trendek szellemében kávézás közben adják át magukat a lelassulás és a meghittség művészetének, és az ünnepek alatt családjukkal és barátaikkal együtt élvezzék az élet egyszerű örömeit.

 

A Skandináv-félsziget zord természeti adottságai miatt az északi országok kultúrájában mindennapos gyakorlattá váltak a meghitt, otthonos hangulatú összejövetelek és kávészertartások, amelyeket a Hygge szó ír le. A közismert dán mondás szerint a hyggét nem lefordítani, hanem érezni kell, de körülbelül a belső béke, az otthonos nyugalom és a tökéletes harmónia hangulatait foglalja magában.

 

Ezt az életérzést zárja egyedi kapszulákba a az ismert dán dizájner, Louise Campbell. A két különleges ízesített kávéból, egy feketekávéból és számos Limited Edition kiegészítőből összeállított kollekcióval az ünnepek alatt ön is átélheti a szeretteivel megosztott kávézás örömét.

A két új, északias hangulatú, ízesített Limited Edition őrlemény a Variations Nordic Almond Cake Flavoured és a Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé. Az északi sütemények hagyományos hozzávalóival és ízvilágával gazdagították a Livanto kávéőrleményt, és a tradicionális norvég Kvæfjordkake desszert inspirációjával alkották meg a Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávé vaníliás-kekszes-mandulás ízvilágát.

 

A Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé ízei azokra a tortákra emlékeztetnek, amit a zord Északon termő törpemálnával szokás ízesíteni. A hideg mérsékelt égövi területeken fellelhető törpemálna (svéd nevén hjortron) a -40°C hideget is kibírja. Északon nagyon kedvelik a gyümölcs fanyar ízét, különösen lekvárokban és édességekben. Ez inspirálta a limitált kiadású kávét, amelynek alapja a kiegyensúlyozott Livanto őrlemény, és lekváros gyümölcsösség, valamint enyhe savasság jellemzi.

 

Azok számára, akik inkább a klasszikus feketekávét kedvelik, tökéletes választás lehet a Nordic Black kávé. Az aromás afrikai és dél-amerikai Arabica szemekből összeállított, skandináv kávéstílusra jellemző, nem túl testes, közepes intenzitású keverék édeskés, gyümölcsös ízjegyei elegánsan keverednek a lágy, hosszan lecsengő gabonás aromákkal. Feketén és tejjel is érdemes kipróbálni.

 

Louise Campbell skandináv stílusa egyértelműen érvényesül a Limited Edition kapszulák, a dobozok és a hozzájuk tartozó kiegészítők dizájnján. A Nespresso új kollekciója tökéletesen adja vissza Észak minimalista trendjét és a természet közelségének hangulatát – vagyis mindazt, amit egyértelműen az ottani országok kultúrájával és tájaival azonosítunk. A kollekciót a limitált kiadású kiegészítők teszik teljessé.

Louise Campbell elmondta: „Nagyon megörültem, amikor elfogadták a javaslatomat, hogy a kapszulákat még érdekesebbé tehetnénk a dizájn variálásával, olyanná varázsolva őket, mint a tengerparton heverő kavicsok, amelyek arra csábítják az embert, hogy hazavigye őket emlékbe. Ezt a variációs ötletet a kampány többi részében is sikerült megvalósítanom. Azt remélem, hogy a termékekből és dizájnjukból egyaránt a friss északi szelek hangulata árad, meghitt pillanatokkal gazdagítva a nyüzsgő karácsonyi ünnepeket. És remélem, hogy ha valaki rápillant ezekre a termékekre, megelevenedik majd a szeme előtt a természet szépsége, és értékelni fogja az apró részletekre fordított gondos figyelmet. Minden munkám olyan, mint egy Északról érkező levelezőlap – legyen az egy kapszula, egy papírtáska vagy akár egy kirakati dekoráció.”

 

 

 

Előző

A datolya a szilveszteri menü új alapa...

Következő

Ilyen az ideális őszi étrend...

Kövess minket!