2021. Augusztus 05. | Krisztina
Előző

A grillezés örömei...

Következő

Magyar borászok nyomában Dél-Afrikáb...

Kávéházak Éjszakája

Harminc helyszín és közel száz kulturális program várja a kávéházak éjszakáján az érdeklődőket. A kávékultúrával való ismerkedés mellett, irodalmi estek és jazz koncertek teszik különlegessé majd az éjszakát.

 

Az óriási érdeklődésnek köszönhetően a tavaly útjára induló Kávéházak Éjszakájának idén még több kávéházban, még több irodalomi est és jazz koncert lesz látogatható. Az előadásokon, a magyar irodalom olyan gyöngyszemei kerülnek elő, mint Gyarmati Fanni naplója, Mészöly-Polcz Alain levelezése,  Arany-Petőfi levelezése, Ady 100 est, a Sebő együttes Igaz Hang c. megzenésített verses estje, és számos könyvbemutató valamint koncertek: Pátkai Rozina, Kökény Attila, Gájer Bálint, Éles Gábor-Trió, Elza Valle és még számos jazz zenei formáció várja azokat, akik egy igazán különleges estre vágynak.

 

A kávé szerelmeseinek is szeretnénk több programot ajánlani: több helyszínen barista oktatók és további kávéházi szaktekintélyek vezetnek be minket a kávékultúra rejtelmeibe, vagy részt vehetünk cupping-kávékóstoló programokon is. Több kávéházi és várostörténeti sétánk is indul, mely különböző útvonalakon és tematika szerint mutatják be ezeket a csodás helyszíneket és azok környékét.

 

A felhozatalban találunk tradicionális helyeket – mint például a Gerbeaud, a Centrál, a Dunapark és a Hadik Kávéház vagy a Cafe Zsivágó –, amelyek felidézik a régmúlt hangulatát; de meglátogathatunk újhullámos, kortárs jellegű kávézókat is, mint például a Kelet Kávézó, a La Nube café, a Café Smúz, és a Café Frei… A tavalyi nagy sikert követően idén további helyszínek is csatlakoznak a Kávéházak Éjszakájához, többek között: az Opus Jazz Klub, a Parisi Café, az Elyseé Bistro & Kávéház, a Tranzit Art Café, a Madal Café, az IF Jazz Café, a Budapest Jazz Club, A Babérliget, és az EspresSoul.

 

Idén a zenei előadók tekintetében tematikusabb, a kávéházi hangulatot megidéző, zeneileg egységesebb programokat szeretnénk szervezni. A Budapest Music Centerrel kötött együttműködés keretében több, mint tíz helyszínre jazz fellépőket viszünk, melyek legpopulárisabb számaiból lemezt készítünk. Az éjszaka hangulatát jól összefoglalja majd a helyszíneken elérhető „Kávéházak Éjszakája” CD, melyen a fellépő zenekarok legjobb dalai szerepelnek.

Helyszín és időpont: Budapest, 2019. május 17.

 

 

Előző

A grillezés örömei...

Következő

Magyar borászok nyomában Dél-Afrikáb...

Kövess minket!