2021. Május 16. | Mózes, Botond
Előző

Magyar borászok nyomában Dél-Afrikáb...

Következő

2019-es év Egri Bortermelője...

23. Vegetáriánus Fesztivál

Fontolgatja, hogy átálljon a nyers étrendre, de nem tudja, hogy kezdjen bele? Fontos a környezetvédelem? Érdekel, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? Szeretné tudni, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Tudta, hogy az SM betegség tünetein is javíthat a húsmentes étrend?  Néhány új receptre vágyik?

 

A környezettudatos szemléletű családi rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termék-bemutatókat kínál –- nem csak vegetáriánusoknak! A két nap alatt ingyenesen kérhet tanácsot természetgyógyászoktól, izgalmas dokumentumfilmeket nézhet, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatja meg, de lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok is. Amíg a szülők főznek, meditálnak, vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik majd az időt.

 

Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki immár 30 éve maga is vegetáriánus. „Több szempont alapján döntöttem úgy, hogy nem fogyasztok húst. Egyrészt mert tisztelem az állatokat, továbbá hiszek abban, hogy mindenki azzá válik, amit megeszik, így én inkább leszek zöld brokkoli, mint rózsaszín malac. Végül ahhoz, hogy szeretni tudjuk önmagunkat – és ezáltal másokat is – belső tisztaságra van szükségünk és ebben is segít nekem a vegetáriánus életforma.” – nyilatkozta az edzőként is dolgozó funky-zenész.

 

A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Helyszín és időpont: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 2019. szeptember 14-15.

 

Előző

Magyar borászok nyomában Dél-Afrikáb...

Következő

2019-es év Egri Bortermelője...

Kövess minket!