Hozzávalók: (4 főre):
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart citromlé
15 dkg kristálycukor
5 dl víz
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy vastag aljú serpenyőben alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A citromot a szirupba keverjük, és a limonádét szorosan lezárt négyszögletes műanyag vagy fémdobozba töltjük, majd egy órára a fagyasztóba tesszük. Ezt követően a fagyott granitát villával vagy kézi habverővel nagy darabokra törjük. A dobozt 30 percre ismét tegyük a mélyhűtőbe, majd villával ismét feltörjük a jeget. Ezt a műveletet háromszor vagy négyszer is megismételhetjük, hogy a kristályok minél fagyottabbak legyenek. Üvegpoharakba kanalazva tálaljuk.