2020. Október 22. | Előd
Előző

Adri uzsonnái – müzliszelet sok fino...

Következő

Adri uzsonnái – uborka roll...

Zöldségekkel töltött rétes

Hozzávalók (6 adag):

10 dkg  zeller

15 dkg gomba

3 közepes db újhagyma

35 dkg mexikói keverék (zöldségkeverék: zöldbab, borsó, kukorica, kaliforniai paprika)

10 dkg bacon

1 ek olívaolaj

7 dkg vaj

ízlés szerint só, bors

1 csomag réteslap (6 lapos)

3 db tojás

3 ek. durumliszt

 

Elkészítés:

A kockára vágott zellert és a felszeletelt gombát, valamint a felkarikázott újhagymát, és a kockára vágott szalonnát egy ek olajon és 2-3 dkg vajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, és kb. további 5 percig pirítunk. A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal, 3-3 lapot teszünk egymásra.

 

A tojások fehérjéjét és sárgáját kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 3 ek. lisztet. Miután jól összekevertjük hozzáadjuk a párolt zöldséget, majd fokozatosan a felvert tojásfehérjét is. A 3 réteslapra helyezzük fel a fele párolt a zöldséges masszát, tekerjük fel, majd tegyük ugyanezt a második adag réteslappal is. Tegyük a feltekert zöldségekkel töltött réteseket egy kivajazott tepsibe, a tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal és 180°C –ra előmelegített sütőben süssük meg.

 

Tálalás: Ha főételként fogyasszuk, kínálhatunk mellé például gombamártást, zöldfűszeres mártást, fokhagymamártást, vagy akár sajtos besamel mártást.

Előző

Adri uzsonnái – müzliszelet sok fino...

Következő

Adri uzsonnái – uborka roll...

Kövess minket!