Hozzávalók (6 adag):
10 dkg zeller
15 dkg gomba
3 közepes db újhagyma
35 dkg mexikói keverék (zöldségkeverék: zöldbab, borsó, kukorica, kaliforniai paprika)
10 dkg bacon
1 ek olívaolaj
7 dkg vaj
ízlés szerint só, bors
1 csomag réteslap (6 lapos)
3 db tojás
3 ek. durumliszt
Elkészítés:
A kockára vágott zellert és a felszeletelt gombát, valamint a felkarikázott újhagymát, és a kockára vágott szalonnát egy ek olajon és 2-3 dkg vajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, és kb. további 5 percig pirítunk. A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal, 3-3 lapot teszünk egymásra.
A tojások fehérjéjét és sárgáját kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 3 ek. lisztet. Miután jól összekevertjük hozzáadjuk a párolt zöldséget, majd fokozatosan a felvert tojásfehérjét is. A 3 réteslapra helyezzük fel a fele párolt a zöldséges masszát, tekerjük fel, majd tegyük ugyanezt a második adag réteslappal is. Tegyük a feltekert zöldségekkel töltött réteseket egy kivajazott tepsibe, a tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal és 180°C –ra előmelegített sütőben süssük meg.
Tálalás: Ha főételként fogyasszuk, kínálhatunk mellé például gombamártást, zöldfűszeres mártást, fokhagymamártást, vagy akár sajtos besamel mártást.