Hozzávalók:
500 g zöld spárga
300 g eper
3 evőkanál fenyőmag
borsmentalevél
ízlés szerint tengeri só, porcukor, őrölt bors
Öntet:
2 evőkanál méz
3 evőkanál fehér balzsamecet
½ lime leve
2 evőkanál olívaolajat
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a spárgát, vágjuk le a végét, a többi részét daraboljuk fel 5 mm-es vékony szeletekre. Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, adjunk hozzá egy kis olívaolajat, és a fenyőmaggal együtt a közepes méretűre vágott spárga végeket. Amikor a spárga már nem nyers, de még egy kicsit roppanós sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kis porcukorral, majd tegyük egy tálba, és hagyja lehűlni.
Eközben mossuk le az epreket, távolítsuk el a szárakat, vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. Tegyük a mézet, a balzsamecetet és a lime levét egy tálba, keverjük össze, majd tegyük hozzá az olívaolajat és ismét keverjük jó erőteljesen össze. Ha a spárga kihűlt, keverjük össze a mártással és hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Tálalás: osszuk négyfelé, helyezzük mélytányérra, szórjunk rá borsmenta leveleket. Olíva olajos kenyér illik hozzá.