Hozzávalók (4 személy):
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
½ kg cukkini
200 dkg Vapeur zöldborsó
1 doboz Vapeur Canellini fehérbab
1 l. alaplé
ízlés szerint só, bors
½ citrom héja és facsart leve
1,5 dl joghurt
olívaolaj
Pestóhoz:
10 dkg pisztácia
2 nagy marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
1/2 citrom leve
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsünk fel egy kis olajat és dinszteljünk meg egy fej apróra vágott hagymát, majd adjunk hozzá egy gerezd szeletelt fokhagymát. Kockázzuk fel fél kiló cukkinit és dobjuk a lábasba ezt is, majd pároljuk pár percig! Adjunk hozzá zöldborsót és a fehérbabot, majd öntsük fel egy liter alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.
Ameddig a leves fő, készítsük elő a pesztót és a joghurtot. Egy mozsárba keverjük össze a hozzávalókat, rreszeljük bele fél citrom héját, illetve facsarjuk bele a levét is. Pépesítsük homogénra. krémes állagú legyen.
Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, mellé pedig kínáljunk friss bagettet.
recept: Bonduell