Hozzávalók (4 személyre):
450 g szélesmetélt tészta
6 érett szilvaparadicsom
60 ml extraszűz olívaolaj
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál majoránna
1⁄4 teáskanál őrölt pirospaprika
250 g aprított fekete olajbogyó
65 g kapribogyó
4 gerezd zúzott fokhagyma
10 szardellafilé aprítva
6 vékony szelet ementáli sajt
Elkészítés:
Tegyünk egy serpenyőbe olívaolajat és pároljuk meg rajta a paradicsomot. Forraljunk fel sós vizet és főzzük ki a tésztát, al dante-re. A paradicsommártáshoz apránként adjuk hozzá a többi hozzávalót, folyamatos kevergetés mellett. Öntsük a mártást a kifőtt tésztára és máris tálalhatjuk. Mindössze 20 perc alatt tápláló és egészséges étel került az asztalra! Az olaszok nem minden tésztára tesznek reszelt sajtot, ebben a receptben sem szerepel, de aki azzal szereti, reszeljen a tetejére parmezánt.
recept: iCook