Hozzávalók (4 személyre)
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
5 db tojás
1 ek. vaníliakivonat
70 g holland kakaópor
125 g szobahőmérsékletű vaj
200 g cukor (vagy ennek megfelelő xilit)
1 tk sütőpor
0.5 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
pici vaj a forma kikenéséhez
opcionális: málnalekvár vagy tejszínhab
Elkészítés:
A vörösbabot egy késes aprítóban pürésítsük. Kézi vagy gépi habverővel keverjük ki fehéredésig a vajat a cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot. Keverjük hozzá a babpürét.
Keverjük össze a szárazanyagokat: a kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd apránként ezt is adjuk a többihez.
Vajazzuk ki egy kapcsos tortaformát, majd béleljük ki tapadásmentes, méretre vágott sütőpapírral az alját és az oldalát is, öntsük bele a tésztát. 180 fokon 30-35 perc alatt süssük készre. Ha kicsit kihűlt, távolítsuk el a formát és a sütőpapírt, majd kínáljuk málnalekvárral vagy friss tejszínhabba.
recept: Bonduelle