Levendulás fűszeres ToTu krém

Hozzávalók:

a fűszerezéshez:

friss rozmaring

friss bazsalikom

friss majoránna

friss oregánó

friss menta

friss kakukkfű

10-15 friss levendulavirág

 

a sajthoz:

20 dkg ToTu Rögös

20 dkg ToTu krém

1 teáskanál só

2 teáskanál citromlé

15 dkg kókuszolaj

2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből

késhegynyi ánizsmag

késhegynyi őrölt fekete bors

késhegynyi koriandermag

késhegynyi őrölt babérlevél 

20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa

2 dl forró víz

2 dkg por zselatin (vagy 12 lap)

 

Elkészítés:

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

recept: Szabó Anita