Hozzávalók (4 adag):
3 szelet szalonna
1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
¼ csésze csirkeleves
½ teáskanál só
¼ teáskanál bors
¼ teáskanál őrölt kurkuma (opcionális)
2 dl tejszínes csirkeleveslé
½ csésze apróra vágott mozzarella sajt
½ csésze apróra vágott Cheddar sajt
1 újhagyma, csak a zöld része, vékonyra szeletelve
Elkészítés:
Helyezze a szalonnát egy nagy serpenyőbe és süsse közepes hőfokon, időnként forgatva, amíg egyenletesen megbarnul, kb. 10 percig. Tegye ki egy papírtörlőre, hogy a zsír felszívódjon. Amint kihűlt morzsolja össze és harmadolja el. Helyezze a karfiolt egy tűzálló tálba és öntse rá a csirkelevest. Ízesítse sóval, borssal és kurkumával.
Keverje össze egy tálban a tejszínes csirkelevest, a mozzarella sajtot és Cheddar sajtot. Öntse ezt is a karfiolkeverékre.
Főzze magas hőmérsékleten, amíg a karfiol az ön ízlése szerinti keménységű nem lesz. Közvetlenül tálalás előtt keverje hozzá a morzsolt szalonna 2/3-át.
Ha az étel szaftja túlságosan hígnak tűnik, adjon hozzá 1 evőkanál kukoricakeményítőt 1 evőkanál vízben feloldva a szalonna hozzáadása előtt, és főzze mindaddig, amíg besűrűsödik, kb. 2–4 percig.
Tálalás: Helyezze a karfiolt egy tálba, a tetejét szórja meg zöldhagymával és a maradék szalonnával.