2021. Szeptember 25. | Eufrozina, Kende
Előző

Csőben sült paradicsomos cukkini...

Következő

Sajtfondü...

Karfiol felfújt

Hozzávalók (4 személy részére):

1 fej (kb. 1,5 kg) karfiol

20 dkg mortadella

2 ek. kapribogyó

25 dkg mascarpone

3 tojás

ízlés szerint só, bors

1-2 tk.citromlé

ízlés szerint oregano

5 dkg pinemag

5 dkg parmezán sajt

2 szelet toast kenyér

1 ek. vaj

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira bontjuk. Forró sós vízben kb. 5 percig blansírozzuk. A mortadellát apróra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A mascarponét 1 tojással és 2 tojás sárgájával, sóval, borssal, kapribogyóval, 1-2 tk. citromlével és ízlés szerinti mennyiségű oreganóval összekeverjük. A pinemagot és a parmezánt finomra reszeljük. A kenyér héját levágjuk, a belsejét összemorzsoljuk. A tojásfehérjét felverjük és beletesszük a pinemagot, a kenyérmorzsát és a sajtot. Ízlés szerint sózzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk. Beleöntünk egy kevés kapribogyós mártást, majd belehelyezzük a karfiolt és a mortadellát, megszórjuk oregánóval. Rászórjuk a maradék kapribogyót és leöntjük a megmaradt mártással.  Végül a tetejére simítjuk a parmezános tojáshabot. Kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Előző

Csőben sült paradicsomos cukkini...

Következő

Sajtfondü...

Kövess minket!