Hozzávalók (4 főre):
3 dl zsíros joghurt
1 csokor friss koriander
1 nagyobb gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej durvára vágott vöröshagyma
1 kisebb citrom leve és reszelt héja
6 dl zöldségalaplé
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A koriander levélkéit finomra aprítjuk, és félretesszük, a szárait durvára vágjuk, és a zöldséglevessel, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával és a citromhéjjal lábosba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 30 percig főzzük. A levest leszűrjük és visszaöntjük az előzőleg kiöblített lábosba. Hozzáadjuk a citromlét, a joghurtot, és 2-3 percig takaréklángon melegítjük. Beleszórjuk a félretett korianderzöldet.
Tálalás: Hidegen és melegen egyaránt finom. Az erős ízeket kedvelők a tetejére szórjanak erős paprika karikákat.