2020. Október 20. | Vendel
Előző

Adri uzsonnái – fehér csokis-áfony...

Következő

Görög ízek -- Sült csirkecomb dióm...

Görög ízek – Zöldfűszeres joghurtleves

Hozzávalók (4 főre):

3 dl zsíros joghurt

1 csokor friss koriander

1 nagyobb gerezd finomra vágott fokhagyma

1 kisebb fej durvára vágott vöröshagyma

1 kisebb citrom leve és reszelt héja

6 dl zöldségalaplé

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A koriander levélkéit finomra aprítjuk, és félretesszük, a szárait durvára vágjuk, és a zöldséglevessel, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával és a citromhéjjal lábosba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 30 percig főzzük. A levest leszűrjük és visszaöntjük az előzőleg kiöblített lábosba. Hozzáadjuk a citromlét, a joghurtot, és 2-3 percig takaréklángon melegítjük. Beleszórjuk a félretett korianderzöldet.

 

Tálalás: Hidegen és melegen egyaránt finom. Az erős ízeket kedvelők a tetejére szórjanak erős paprika karikákat.

 

Előző

Adri uzsonnái – fehér csokis-áfony...

Következő

Görög ízek -- Sült csirkecomb dióm...

Kövess minket!