Hozzávaló (4 főre):
4 db lebőrözött csirkecomb vagy csirkemell
10 dkg dióbél + 4-5 szem nagyobbra darabolt a díszítéshez
½ db negyedelt citrom
3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
3 dl csirkealaplé
1 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl zsíros görög joghurt
ízlés szerint só, bors
A díszítéshez:
friss, apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Dörzsöljük be a csirkedarabokat citrommal. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben és nagy lángon, minden oldalukon pirítsuk aranyszínűre a húsdarabokat. Tegyük hozzá a bort, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a húslevest, tegyük bele a babérlevelet, ízesítsük sóval, borssal. Lassú tűzön, a húsdarabokat időnként megforgatva pároljuk, kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul.
A dióbelet a fokhagymával robotgépben pürésítsük. krémmé. Ha a csirke elkészült, egy helyezzük egy előmelegített tálra és tálalásig tartsuk melege. A visszamaradt főzőlébe tegyük bele a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot, majd az egészet lassú tűzön kb. 5 percig melegítsük, amíg a mártás kellően besűrűsödik. Ha szükséges ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a sült húsra a diómártást és a nagyobb darab diókat, hintsük meg a friss petrezselyemmel, melegen, sült burgonyával és friss salátával tálaljuk.