Hozzávalók (4 adag):
4 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
25 dk gomba, szeletelve
1 csésze liszt
2 evőkanál vaj, elosztva
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3/4 csésze marsala bor
3/4 csésze csirkeleves
1/2 csésze tejszín
2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldet
ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy tálban keverje össze a lisztet a sóval és a borssal. Forgassa a csirkét a lisztbe.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszon fel 1 evőkanál vajat és az olajat. Adja hozzá a csirkét, és süssek mindkét oldalát aranyszínűre, oldalanként kb. 5 percig. Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye egy tiszta tányérra.
Készítse el marsala mártást:
Olvassza fel a maradék 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és adja hozzá a gombát. Addig párolja, amíg a gomba aranyszínű nem lesz, és a folyadék ki nem távozik belőle, kg. 6-8 percig (ha a serpenyő száraznak tűnik, adjon hozzá egy kis olívaolajat). Tegye hozzá a fokhagymát, és főzze, amíg illatozni kezd, majd ízlés szerint sózza.
Adja hozzá a marsalát, a csirkelevest, a tejszínt és a petrezselymet, majd forralja fel.
Tegyek vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazza a mellekre a mártást. Pároljak, amíg a csirke átsül, kb. 10 percig.
Tálalás: spagettivel,vagy angyalhaj tésztával, de ha szeret tunkolni, nem kell más hozzá, csak egy nagy szelet ropogós bagett