Gombás csirke marsala mártásban

Hozzávalók (4 adag):

4 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

25 dk gomba, szeletelve

1 csésze liszt

2 evőkanál vaj, elosztva

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

3/4 csésze marsala bor

3/4 csésze csirkeleves

1/2 csésze tejszín

2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldet

ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Egy tálban keverje össze a lisztet a sóval és a borssal. Forgassa a csirkét a lisztbe.

Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszon fel 1 evőkanál vajat és az olajat. Adja hozzá a csirkét, és süssek mindkét oldalát aranyszínűre, oldalanként kb. 5 percig. Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye egy tiszta tányérra.

Készítse el marsala mártást:

Olvassza fel a maradék 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és adja hozzá a gombát. Addig párolja, amíg a gomba aranyszínű nem lesz, és a folyadék ki nem távozik belőle, kg. 6-8 percig (ha a serpenyő száraznak tűnik, adjon hozzá egy kis olívaolajat). Tegye hozzá a fokhagymát, és főzze, amíg illatozni kezd, majd ízlés szerint sózza.

Adja hozzá a marsalát, a csirkelevest, a tejszínt és a petrezselymet, majd forralja fel.

Tegyek vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazza a mellekre a mártást. Pároljak, amíg a csirke átsül, kb. 10 percig.

Tálalás: spagettivel,vagy angyalhaj tésztával, de ha szeret tunkolni, nem kell más hozzá, csak egy nagy szelet ropogós bagett