2020. Október 29. | Nárcisz
Előző

Tejszínes-citromos-lazacos Légumio zö...

Következő

Vega fokhagymás tészta...

Fokhagymás-paradicsomos fehérbabkrém

Hozzávalók (4 személyre):

1 doboz Bonduelle Bon menü paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma
3-4 szem szárított paradicsom apóra vágva
1 chili (opcionális)
1/2 citrom leve
1 tk. római kömény
1 tk. füstölt pirospaprika
ízlés szerint sóm bors
olívaolaj

 

Elkészítés:

Szűrjük le a paradicsomos babot és tegyük félre a levét. Tegyük egy robotgépbe a fokhagymával és a kimagozott chilivel, adjunk hozzá kb. 0,5 dl olívaolajat, majd pürésítsük. Ha szükséges adjunk még hozzá a konzerv levéből, hogy sűrű, de lágy pürét kapjunk.

 

Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot, a citrom levét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.

 

Tálalásnál locsoljuk meg olívaolajjal és kínáljuk pitával vagy pirítóssal.

recept: Bonduelle

 

 

 

Előző

Tejszínes-citromos-lazacos Légumio zö...

Következő

Vega fokhagymás tészta...

Kövess minket!