
Hozzávalók:
150 g csicseriborsóliszt
2 rozmaringág leszedett és finomra aprított levelek
70 ml extra szűz olívaolaj
1 teáskanál finom só
t és 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
450 ml víz
Elkészítés:
Öntsük a csicseriborsólisztet egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Lassan keverjük hozzá a 450 ml szobahőmérsékletű vizet, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Fedjük le, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten legalább 4 órán át, vagy akár egy éjszakán át. A krémes farinata kulcsa a víz és a csicseriborsóliszt megfelelő aránya: súly szerint három az egyhez. Így egy nagyon híg és vizes tésztát kapsz.
Melegítsd elő a sütőt 240°C-ra/220°C-ra légkeveréses sütőben/9-es gázsütőben, és helyezz egy nagy öntöttvas vagy hőőálló serpenyőt a középső rácsra. (Vagy használj egy 30 x 25 cm-es téglalap alakú tepsit.) Közben vedd fel a tésztát, keverd össze, majd add hozzá az apróra vágott rozmaringot, 1 teáskanál finom sót és 1 teáskanál frissen őrölt fekete borsot. Öntsd a keveréket egy kancsóba.