Hozzávalók:
1 kg cukkini
1 marék vörös áfonya
1 csokor zöldhagyma
8 vékony szelet pulykamellfilé
néhány ág rozmaring
só,
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük, és alufóliába csomagoljuk, két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá.
A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.
recept: Gallicoop