2020. Október 30. | Alfonz
Előző

Citromos-tejszínes zöldséges penne...

Következő

Lassú tűzhelyes sajtos karfiolbogyó...

Csirkemelles gnocchi leves

Hozzávalók: 

45 dkg csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, két-három darabra szeletelve
2 csésze zöldség mix (apróra vágott hagyma, zeller és sárgarépa keveréke)
1–2 teáskanál szárított bazsalikom
1–2 teáskanál olasz oregano, kakukkfű

1 teáskanál só
4 csésze csirkeleves
3 evőkanál kukoricakeményítőt 2 evőkanál vízben feloldva

35 gramm tejszín

4 csésze gnocchi

6 szelet szalonna
2–3 gerezd fokhagyma apróra vágva
140 gramm friss spenót


Elkészítés:

Helyezze a csirkét, a zöldség mixet, a bazsalikomot, az oreganót, kakukkfüvet, a sót és a húslevest egy kerámia fazékba. Fedje le és a sütőben főzze magas hőmérsékleten 4-5 órán keresztül, vagy alacsony hőfokon 6-8 órán keresztül. Adja hozzá a kukoricakeményítő keveréket, a tejszínt és a gnocchit. Keverje össze és főzze még 45 percig - 1 órán keresztül, amíg a leves besűrűsödik és a gnocchi puha nem lesz.


Amíg a leves sűrűsödik, vágja a szalonnát apróra és süsse ropogósra. Vegye ki a serpenyőből szalonnát, tegye egy papírtörölközőre, hogy felszívódjon a zsírt.  A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsa meg a fokhagymát és a spenótot, majd párolja meg. Vegye le a tűzről és a szalonnával együtt adja a leveshez. Keverje össze, hogy az ízek átjárják az egész levest. Adjon hozzá kb. egy csésze vizet, és szükség szerint sózza és borsozza újra.

Előző

Citromos-tejszínes zöldséges penne...

Következő

Lassú tűzhelyes sajtos karfiolbogyó...

Kövess minket!