Hozzávalók (4 főre):
1 db kígyóuborka
1 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 ek majonéz
8 szelet pulykamell sonka
8 szelet edami sajt
ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk kiszedjük a magját és egy kanál segítségével kiszedjük a húsát. Egy villával összetörjük és belekanalazzuk a majonézt, rácsepegtetünk pár csepp lime-ot, és egy fokhagymanyomó segítségével beletörjük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk végül friss petrezselyemmel még üdébbé tesszük és összedolgozzuk.
A kígyó ubikat mandolin vágóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk (ha, nincs mandolin vágótok, teljesen szuperül működik krumplihámozóval is, a lényeg, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk)
Egy egyenletes felületre kiterítjük az uborkákat, úgy, hogy félig egymásra lógjanak. Az uborkára mehet a pulykamell sonka, amire rákenjük az avokádókrémünket, végül a sajttal is beterítjük.
Most jön a feladat „legnehezebb” része, az uborkát óvatosan felgöngyöljük, lehetőleg minél szorosabbra és 1- 1,5 centis cikkekre szeleteljük. Egy fokpiszkálóval átszúrva már mehetnek is a dobozba.
receptek: Marton Adrienn, fotó: Adri’s Kitchen