2020. Október 22. | Előd
Előző

Zöldségekkel töltött rétes...

Következő

Adri uzsonnái – vasárnapi rántotth...

Adri uzsonnái – uborka roll

Hozzávalók (4 főre):

1 db kígyóuborka

1 db érett avokádó

1 gerezd fokhagyma

1 ek majonéz

8 szelet pulykamell sonka

8 szelet edami sajt

ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem

 

Elkészítés:

Az avokádót kettévágjuk kiszedjük a magját és egy kanál segítségével kiszedjük a húsát. Egy villával összetörjük és belekanalazzuk a majonézt, rácsepegtetünk pár csepp lime-ot, és egy fokhagymanyomó segítségével beletörjük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk végül friss petrezselyemmel még üdébbé tesszük és összedolgozzuk.

 

A kígyó ubikat mandolin vágóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk (ha, nincs mandolin vágótok, teljesen szuperül működik krumplihámozóval is, a lényeg, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk)

 

Egy egyenletes felületre kiterítjük az uborkákat, úgy, hogy félig egymásra lógjanak. Az uborkára mehet a pulykamell sonka, amire rákenjük az avokádókrémünket, végül a sajttal is beterítjük.

 

Most jön a feladat „legnehezebb” része, az uborkát óvatosan felgöngyöljük, lehetőleg minél szorosabbra és 1- 1,5 centis cikkekre szeleteljük. Egy fokpiszkálóval átszúrva már mehetnek is a dobozba.

receptek: Marton Adrienn, fotó: Adri’s Kitchen

Előző

Zöldségekkel töltött rétes...

Következő

Adri uzsonnái – vasárnapi rántotth...

Kövess minket!