2020. Október 22. | Előd
Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Zöldségekkel töltött rétes...

Adri uzsonnái – müzliszelet sok finomsággal

Hozzávalók (4 főre):

80 g szőlőmag

olaj

160 g zabpehely

50 g apróra vágott mandula

80 g pörkölt földimogyoró

50 g apróra vágott pisztácia

40 g mazsola

10 db aszalt áfonya

280 g méz

20 g kókuszreszelék

20 g puffasztott köles

1 ek mandulaliszt

1 késhegynyi vanília őrlemény

1 tábla olvasztott fehércsoki

ízlés szerint só, bors, friss gyümölcs

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.

Egy nagy tálba keverjük simára a szőlőmag olajat, a mézet, és a vanília őrleményt.Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a durvára vágott magvakat, az összeaprított aszalt gyümölcsöket és tegyük hozzá a kókuszreszeléket és a mandulalisztet.

Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz úgy, hogy az utóbbi bevonatot képezzen rajta.

Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’masszánk’’.

Addig süssük, míg szép aranybarna színe lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük.

Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből, úgy, hogy fejjel lefelé fordítjuk és a sütőpapírt mihamarabb húzzuk le róla.

A fehér csokoládét egy kisebb edénybe megolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsurgatjuk vele a müzlit.

Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjunk belőle. 5 napig légmentesen zárt tároló edényben eláll.

receptek: Marton Adrienn, fotó: Andri’s Kitchen

Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Zöldségekkel töltött rétes...

Kövess minket!