Hozzávalók:
1 csésze friss málna
1 csésze friss szeder, félig összetörve
1 csésze friss eper, négybe vágva
1 teáskanál citromhéj
1 teáskanál frissen préselt citromlé
1/4 csésze cukor
1 csésze hűtött tejszín, felverve
1/4 csésze tejföl
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál vanília kivonat
1 csésze összetört keksz
Elkészítés:
Helyezzük a málnát, szedret, és a szamócát egy tálba. Adjuk hozzá a citromhéjat, citromlevet és 1/4 csésze cukrot. Keverjük addig, amíg a cukor összekeveredik a gyümölcsökkel és gyümölcsök levet kezdenek engedni. Fedjük le és hűtsük körülbelül 1 órán át. Helyezzük a tejszínt és a tejfölt egy tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot és a vanília kivonatot. Kevergessük addig, amíg a keverék lágy, homogén állagú nem lesz. Ez kb. 5-8 perc. Helyezzük a kínáló kelyhek aljára a keksz morzsát, majd néhány kanál gyümölcsöt és egy réteg tejszínhabot. Ismételjük a rétegeket, a tetejét szórjuk meg keksz morzsával.