Hozzávalók:
20 dkg magozott cseresznye
2 közepes alma, kockára vágva
30 dkg liszt
2 tk. sütőpor
csipetnyi só
3 L méretű tojás
15 dkg cukor + 2 ek.
5 dl natúr joghurt
1 ek. konyak
1 ek. barna rum
¼ tk. vanília aroma
a szóráshoz egy kis porcukor
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót. Keverjük habosra a tojásokkal 15 dkg cukrot, majd dolgozzuk bele a joghurt felét és az összes szárazanyagot. A tészta felét öntsük a tortaformába és 180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 10-15 percig. Közben egy lábosba tegyük be a cseresznyét, az almát, a konyakot, a rumot és két evőkanál cukrot, fahéjat és vaníliát. Közepes lángon, lefedve főzzük 15 percig. Az elősütött tortára öntsük rá a cseresznyés kompótot, majd a maradék tésztát. Süssük további 10-15 percig (tűzpróbáig)
Kínálás: porcukorral megszórva, melegen. A maradék joghurtot kis tálkában tegyük mellé.