Clafoutis mangóval és málnával

Hozzávalók:

1 ½ csésze kókusztej, melegen

2/3 csésze sűrített tej

½ csésze liszt

3 tojás, enyhén felverve

3 evőkanál sötét rum

1 tk. kardamompor

csipet só

1,5 csésze hámozott és kockára vágott mangó

1 csésze málna

1 tk. őrölt fahéj

 

Elkészítés:

Helyezze a sütő rácsát a középső helyzetbe. Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Egy 30 x 23 cm-es tepsit, vagy egy hasonló méretű hőálló tálat vajazzon ki és lisztezzen be. Egy nagy tálban keverjek össze az összes hozzávalót a fahéj kivételével. Öntse a sütőedénybe és győződjön meg arról, hogy a gyümölcsök jól eloszlanak a keverékben. Kb. 25-30 percig süsse.

 

Tálalás: szórja meg a tetejét fahéjjel. Tálalja melegen. Kínálhat hozzá vanília, málna vagy mangó fagylaltot is.