Kókuszos pisztráng

kókuszos pisztráng
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb pisztráng
3 dl ml kókusztej
50 dkg koktélparadicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
Kb. 2 cm gyömbér
1 szárított csilipaprika
1 ek. paradicsompüré
2 ek. olaj
só, bors
1-2 dkg vaj

Elkészítés:
A pisztrángokat kívül belül dörzsöljük be sóval, borssal, citromlével. Egy hőálló tálat vajazzunk ki, és helyezzük bele a pisztrángokat. Egy 200 C-ra beállított, előmelegített sütőben süsük negyed órát. Közben hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a gyömbér, a csilipaprikát törjük durvára. Ezt az egészet keverjük össze a paradicsompürével és a félbevágott koktélparadicsomokkal, majd egy serpenyőben forró olajban főzzük össze. Ne főzzük túl, hogy a paradicsomok egyben maradjanak! Öntsük fel a kókusztejjel, és kb. 5 percig főzzük tovább. Ezt a szaftot öntsük rá a halra, és tegyük vissza sütőbe kb. még 12-15 percre. Fogyaszthatjuk fokhagymás pirtós kenyérrel, zöldsalátával, de aki a bőségesebb étkezés híve, köretként tehet hozzá sült burgonyát.

Fábián Gabriella
(www.elitemagazin.hu Dél-afrikai tudósítója)