2020. November 30. | András, Andor
Előző

Dél-afrika gasztronómiája...

Következő

Sütőtök leves...

Csirkehúsleves kókusztejjel

Csirkehúsleves kókusztejjel
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke (kb. 1,5 kg)
10 dkg rizs
2 fej hagyma
2 szál sárgarépa
8-10 vékony csíkra vágott kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 csokor kakukkfű
1 babérlevél
2 tojás sárgája
2 dl tejszín
szerecsendió

vaj




Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát vajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott sárgarépát, kaliforniai paprikát, petrezselymet, kakukkfüvet, babérlevelet. Tegyük bele a csirkehúst. Öntsük fel kb. 3 liter vízzel, sózzuk, és főzzük kis lángon kb. 1-1,5 órán át, amíg a hús puha nem lesz. Közben főzzük meg a rizst sós vízben. Vegyük ki a húst a levesből, csontozzuk ki, vágjuk apróra, majd helyezzük vissza a levesbe a főtt rizzsel együtt és adjuk hozzá a kókusztejet. Ízesítsük szerecsendióval. Hagyjuk egy kicsit besűrűsödni, közben a tojás sárgákat verjük habosra a tejszínnel. Öntsük bele a levesbe, de ekkor már csak 1-2 percig hagyjuk főni.
Előző

Dél-afrika gasztronómiája...

Következő

Sütőtök leves...

Kövess minket!